Diari La Veu del País Valencià
EUPV: ‘El Consell no ha fet res per a aturar les prospeccions en Columbretes’
RedactaVeu / Castelló

La diputada d’EUPV a les Corts Valencianes, Marina Albiol, ha demanat la compareixença dels conselleres de Medi Ambient i d’Indústria per a què donen compte de les gestions que hagen realitzat amb el Govern central per aturar les prospeccions petrolíferes en l’entorn de les Illes Columbretes. “El PP valencià s’ompli la boca afirmant que estan en contra d’aquestes prospeccions, però no han passat de les paraules als fets. No han fet absolutament res per aturar les prospeccions, no han pres cap mesura de pressió cap al Govern central”, ha declarat la parlamentària autonòmica.

“Simplement han fet declaracions contràries a les prospeccions, però com aquestes no van acompanyades d’accions polítiques contundents, sabem que solament estan protagonitzant una campanya de propaganda hipòcrita per salvar la cara”, afegeix Albiol.

La diputada d’EUPV considera que les prospeccions petrolíferes a les Illes Columbretes “són un gran perill per al medi ambient, la pesca i el turisme de les nostres comarques”. “El Consell no pot fer oïda sorda a les protestes del sector pesquer, que veu amenaçat el seu mode vida per aquestes prospeccions. Estem davant d’una agressió de primer ordre que només beneficia les butxaques d’interessos privats”, explica Albiol.

La parlamentària autonòmica recorda que l’amenaça a la pesca “és ben real” ja que “les prospeccions consisteixen en ones sòniques de gran potència que posen en perill la supervivència de la fauna marina i a més signifiquen una amenaça per a tot l’entorn d’una reserva marina de gran valor mediambiental com són les Illes Columbretes, per això exigim al Consell una intervenció efectiva amb el Govern central que ature aquesta bogeria”.

Albiol acusa el Partit Popular de defensar els interessos de Cairn Energy i no els dels ciutadans i ciutadanes de les comarques del nord. “Fins ara, el PP sempre posa per davant de la ciutadania el negoci i els guanys privats, és lamentable l’obediència d’aquest Govern a aquestes corporacions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa