Diari La Veu del País Valencià
Unicaja assalta la Fonteta i s’endú l’Eurocup i el bitllet per a l’Eurolliga (58-63)

El València Bàsquet ha perdut l’Eurocup davant Unicaja Màlaga en un partit que tenia guanyat però que ha desaprofitat després d’anotar 4 punts al darrer quart. Els valencians s’han apagat en els últims deu minuts, durant els quals Unicaja tampoc ha hagut de fer una gran remuntada, sinó mantindre el ritme anotador normal d’un quart per a superar el València en el marcador i deixar la Fontenta emmudida amb el títol malagueny, el primer de la seua història.

El partit ha començat amb un València fluix, com en les altres eliminatòries. Unicaja, amb un Alberto Díaz inspirat, s’ha posat amb un 2-10 inicial (minut 3) que s’ha convertit en un 8-16. Tanmateix, el València ha despertat gràcies a dos triples consecutius de Sastres i un parcial de 14-2 molt ben jugat per part de l’equip de Pedro Martínez que els ha permés anar-sen per davant al final del primer període (22-18, minut 10).

El segon quart s’ha iniciat amb els dos equips poc encertats de cara a la cistella. No obstant això, el València ha aconseguit un bon avantatge després d’un parcial de 9-3, el qual li ha permés distanciar-se deu punts del seu rival (31-21, minut 15). Tanmateix, el València s’ha relaxat i Unicaja ha aprofitat la cojuntura per a deixar el marcador molt igualat al descans (33-30, minut 20).

En la represa, el València Bàsquet ha dut la iniciativa amb la força d’Oriola i el caràcter de Dubljevic. L’equip local, amb el suport constant de la Fonteta, s’ha tornat a posar per davant de l’altre equip i mantenia, constantment, deu punts d’avantatge. Unicaja estava descol·locat i fruit d’eixe moment d’incertesa s’ha produït una jugada que podria haver marcat el partit. Rafa Martínez ha rebut una dura falta de Nedovic i s’ha generat una picabaralla que ha acabat amb Omic expulsat després que el bosnià agafara per darrere el capità del València Bàsquet. Així, el València Bàsquet ha aconseguit una renda d’onze punts per a afrontar l’últim quart (54-43, min. 30).

Durant l’últim quart, el València ha patit molt, ja que no ha aprofitat la mancança de pivots d’Unicaja i l’equip malagueny ha aconseguit posar-se per davant en el marcador (56-61, minut 38). El València ha seleccionat molt mal el tir durant tot el quart i ha anotat només 4 punts mentre que Unicaja, amb una defensa molt fèrria i segura, ha acabat sorprenent la Fonteta en endur-se la seua primera Eurocup.

58 – València Bàsquet (22 + 11 + 21 + 4): Vives (-), Rafa Martínez (3), San Emeterio (7), Oriola (4), Thomas (6) – cinc titular – Dubljevic (16), Sato (5), Sikma (3), Van Rossom (6) i Sastre (8).

63 – Unicaja (18 + 12 + 13 + 20): Díaz (12), Nedovic (6), Waczynski (3), Brooks (9), Omic (8) – cinc titular – Okouo (-), Fogg (2), Díez (9), Smith (10) i Suárez (4).

Àrbitres: Sreten Radovic (Croàcia), Borys Ryzhyk (Ucraïna), Mario Majkic (Eslovènia).

Incidències: Tercer partit de les finals de l’Eurocup disputat al pavelló Font de Sant Lluís.