Diari La Veu del País Valencià
Tavernes amplia l’adhesió al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia fins el 2030

L’Ajuntament de Tavernes amplia l’adhesió al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia fins el 2030

Amb esta adhesió al pacte l’Ajuntament de Tavernes es compromet a actuar per a aconseguir l’objectiu de la Unió Europea de reduir en un 40% els gasos d’efecte hivernacle d’ací a 2030, així com promoure l’adopció de mesures per a l’atenuació del canvi climàtic.

L’Ajuntament de Tavernes va aprovar al ple celebrat dilluns l’adhesió al “Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia” (2030), aprovat per la Comissió Europea el 15 d’octubre de 2015.

D’esta manera, l’Ajuntament, que ja estava adherit al pacte fins el 2020, amplia l’adhesió i es compromet a reduir les emissions de CO2 per mitjà de la millora de l’eficiència energètica i fer més ús de fonts d’energia renovables, entre altres aspectes.

La Diputació Provincial de València, en la qualitat de coordinador del Pacte per a la província de València, ha aprovat les bases del Programa Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia 2017, a través del qual finançaran actuacions encaminades al compliment dels compromisos adquirits pels ajuntaments signants del Pacte.

Amb esta adhesió, l’Ajuntament de Tavernes podrà accedir a les ajudes de la Diputació, on el consistori haurà d’aportar un 25% i l’altre 75% anirà a càrrec de la Diputació.

Comparteix

Icona de pantalla completa