Diari La Veu del País Valencià
Bankia deixa de ser entitat col·laboradora de l’Ajuntament de Tavernes

L’Ajuntament de Tavernes fa temps que reclama més col·laboració a este banc, que deu més de 140.000 euros al consistori.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha deixat de treballar amb Bankia com a conseqüència d’un deute que té l’entitat bancària amb el consistori i que es nega a pagar.

A partir de hui, els ciutadans de Tavernes que hagen de pagar, per exemple, una matrícula per a un curs, no podran fer-ho a través d’esta entitat. Tanmateix, esta decisió no afectarà les domiciliacions dels rebuts d’impostos municipals.

Al maig del 2016, l’Ajuntament de Tavernes va iniciar un expedient perquè Bankia deixara de ser entitat col·laboradora com a conseqüència de les incidències que patia el consistori des de finals del 2015.

El problema era que el banc no tornava a l’Ajuntament dos avals de primer requeriment, sense cap mena de justificació. Després de dos requeriments, notificació de la providència de constrenyiment, reunions amb directius i assessors de Bankia, i els diversos contactes entre l’Alcaldia i interlocutors de l’entitat, el banc ha pagat l’import principal dels dos avals, però no els més de 140.000 euros dels recàrrecs generats sobre el deute i els interessos de demora per no pagar a temps.

El regidor d’Economia i Hisenda, Perfecto Benavent, ja va explicar que “s’ha buscat la col·laboració amb el banc des de fa temps per a trobar una solució. Lamentem haver arribat a esta situació, però hem requerit la intervenció d’interlocutors de Bankia reiterades vegades per a aclarir els assumptes pendents. En vista que no han complit amb l’obligació, des de l’Ajuntament continuarem amb els procediments legals que calguen”.

A hores d’ara, l’Ajuntament de Tavernes ha posat els mecanismes necessaris per a cobrar este deute de més de 140.000 euros per via executiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa