Diari La Veu del País Valencià
Ferrer San-Segundo (PP) critica la creació de l’Oficina de Drets Lingüístics: És un estat d’immersió vigilada

La portaveu de Justícia del GPP, Maria José Ferrer San-Segundo, denuncia que, amb la creació de la nova Oficina de Drets Lingüístics, “el Consell vol controlar amb comissaris lingüístics fins i tot quin idioma parlem en la intimitat”. Així ha denunciat la portaveu popular aquest matí el fet que el Consell del Botànic vulga crear “un estat d’immersió vigilada” amb què “podran controlar, en l’àmbit públic i en el privat, en quina llengua parlem i com la parlem”. “Haurem de parlar botànicament correcte perquè si no rebrem denúncies d’una mena de Gran Hermano Marzà”, ha afirmat irònicament.

Ferrer San-Segundo ha presentat en roda de premsa les al·legacions contra el projecte de decret del Consell pel qual es crea l’Oficina de Drets Lingüístics que provocarà que es puguen “adoptar als àmbits privats mesures i respostes”. “Es parla d’una oficina de drets lingüístics, però en cap moment es parla de la protecció dels drets de les dues llengües oficials, que considerem que haurien de tindre la mateixa protecció. Al text es plantegen exigències que es podrien requerir a altres institucions, la qual cosa podria conduir, fins i tot, a la inconstitucionalitat”, ha continuat.

La portaveu popular considera que amb aquesta Oficina de Drets Lingüístics s’estableix “una mena de chiringuito del Botànic, en què són especialistes”. “El model, a més, copia el model d’immersió català, que no ha derivat en una convivència pacífica de les llengües, sinó en la imposició i la divisió”, ha conclòs.

Una entitat presentarà recurs contra el Decret de Plurilingüisme

L’associació Defensa del Castellà (DDC) ha anunciat que presentarà un recurs contenciós contra el Decret de Plurilingüisme perquè és “discriminatori” cap als castellanoparlants. En opinió de l’entitat, el decret “continua sent discriminatori cap als castellanoparlants” i persegueix “un dels dos idiomes oficials de la Comunitat Valenciana: el castellà”. Defensa del Castellà avança que continuarà treballant per a aconseguir la derogació total del decret i denuncia que “s’està intentant confondre la societat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa