Diari La Veu del País Valencià
El Magnànim nomena Vicent J. Escartí director de la nova Revista Valenciana de Filologia

La Institució Alfons el Magnànim–Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha recuperat la històrica Revista Valenciana de Filologia apareguda en 1951 i desapareguda el 1981. Com a director, la institució ha nomenat Vicent Josep Escartí, mentre que Rafael Roca assumirà les funcions de secretariat i un destacat nombre de filòlegs, estudiosos i professionals de diferents universitats valencianes i europees conformaran el consell de redacció i el comité científic de la revista.

La Revista Valenciana de Filologia pretén oferir una série d’estudis rigorosos sobre llengua, literatura i cultura valencianes des de l’òptica de la filologia i de la història de la literatura, amb atenció, al mateix temps, a la producció literària actual i a reflexions sobre la llengua en l’actualitat. Cada número de la revista comptarà amb un espai monogràfic, el primer dels quals es dedicarà a Ausiàs March. A més, la publicació estarà estructurada en diferents seccions, entre les quals s’inclouen la literatura contemporània, la història de la llengua i la dialectologia, la sociolingüística i la traducció. També comptarà amb una entrevista i un espai de recensions.

Apareguda en 1951, sota la direcció d’Arturo Zabala, la revista era una publicació de l’Institut de Literatura i Estudis Filològics de la Institució Alfons el Magnànim i deixà de publicar-se el 1981. Per les seues pàgines passaren escrits de personalitats tan destacades com ara Martí de Riquer, Manuel Sanchis Guarner, Joan Fuster, Antoni Badia Margarit, Germà Colón, Francesc Almela i Vives, Josep Maria de Cascuberta, Dámaso Alonso, Josep Romeu i Figueras, Fermí Cortés, Rosalia Guilleumas, Joan Amades, Pere Bohigas, Miquel Dolç, Joseph Gulsoy, Lluís Guarner, Mateu Rodrigo Lizondo o Antoni Ferrando. Aquesta nova etapa de la qual Escartí serà el responsable, pretén adaptar-se als nous temps i es marca l’objectiu de ser “una revista del segle XXI i recuperar el prestigi de la revista històrica”, segons ha apuntat l’escriptor i professor de la Universitat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa