Diari La Veu del País Valencià
Funcionaris de la presó de Picassent protesten per l’escassetat de personal
RedactaVeu / Picassent.

Més d’un centenar de funcionaris convocats pel sindicat CSI-F s’ha concentrat hui a l’interior del centre penitenciari de Picassent per a denunciar les greus deficiències de personal i l’abandó que pateixen per part d’Institucions Penitenciàries. El centre es troba amb un excés de presos i la plantilla és cada vegada més escassa per les jubilacions, trasllats, baixes i, sobretot, per la no convocatòria d’oferta pública d’ocupació. hui mateix s’ha publicat el concurs de trasllats i la plantilla de la presó perdrà quatre funcionaris que es traslladen a altres presons.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) informa que són més de tres anys sense convocar cap plaça en un col·lectiu generalment envellit, que compta amb una mitjana d’edat d’antre 48 i 58 anys. La vigilància a l’interior dels mòduls resulta insuficient, ja que és impossible controlar entre dos funcionaris, i en ocasions fins un solament, a més de 130 reclusos, molts amb perfils violents i perillosos.

El sindicat alerta que a conseqüència del greu dèficit de plantilla, a la presó de Picassent s’han anat incrementat els altercats en els últims mesos. Funcionaris de la presó més gran de l’Estat coincideixen que “si no passa res de gravetat dins dels mòduls és perquè els reclusos no volen”. A més, destaquen la falta de mitjans de seguretat i protecció per poder controlar situacions de conflicte que puguen tornar-se molt perilloses per a la integritat de funcionaris i presos.

El sindicat CSI-F reclama a Institucions Penitenciàries que convoque places per a pal·liar el dèficit de plantilla a la presó de Picassent i de la resta de l’Estat. Així mateix, el sindicat sol·licita, com a mesura provisional, que es traslladen presos de Picassent a altres presons amb menys nivell de saturació i perillositat.

Comparteix

Icona de pantalla completa