Diari La Veu del País Valencià
El gerent del Departament de la Ribera augura un futur incert per als empleats

El gerent del Departament de Salut de la Ribera, Javier Palau, ha assegurat en assabentar-se que els treballadors de l’àrea passaran a la condició d'”indefinits no fixos” després de la reversió a la sanitat pública que aquesta figura “els augura un futur marcat per la inestabilitat i la incertesa”.

En un comunicat, el doctor Palau ha recordat que la figura d’indefinit no fix no es pot mantenir “sine die”, ja que “obliga l’administració pública a convocar oposicions i, en cas contrari, podria reclamar amb dret qualsevol aspirant a treballar en la Ribera”.

El dirigent de l’hospital ha explicat que en el marc de la subrogació plantejada per Sanitat, els 1.836 empleats contractats per la companyia per a l’Hospital de La Ribera passaran a ser indefinits no fixos, “de manera que s’arrisquen a perdre el seu lloc de treball si la Generalitat Valenciana convoca una Oferta Pública d’Ocupació”.

“Sens dubte, els 1.836 treballadors laborals de La Ribera perdran en aquest procés, ja que 370 persones que actualment tenen un contracte temporal es queden sense feina i els 1.466 restants, molts dels quals fa ja quasi 20 anys que treballen en la sanitat pública valenciana, amb un lloc consolidat i fix, podrien perdre de la nit al dia el seu lloc de treball”, ha ressaltat. Segons ha informat Palau, el 92,81% dels treballadors laborals de La Ribera són fixos, mentre que en els altres centres sanitaris públics del País Valencià tenen un 62,5% de personal fix.

Comparteix

Icona de pantalla completa