Diari La Veu del País Valencià
La Unió alerta de robatoris d’animals a les granges de la comarca del Maestrat
RedactaVeu / El Maestrat

La Unió de Llauradors alerta de robatoris d’animals a explotacions ramaderes de zones rurals de la comarca del Maestrat que provoquen por i indefensió entre els ramaders perquè es repeteixen ja en massa ocasions.

Uns ramaders que tenen les seues instal·lacions en un Mas de la localitat de Canet lo Roig ja no saben el que fer per evitar els robatoris. Aquesta mateixa setmana els han tornat a robar quatre corders però no és la primera vegada que succeeix “doncs en anteriors ocasions ens han furtat més animals, el pinso, tot el ferro i coure que van trobar i fins els bidons que teníem per emmagatzemar aigua; per no parlar de les destrosses que ens ocasionen”, assenyala Josefina Tolosa, afectada pels robatoris de Canet lo Roig.

Josefina indica que “ens anem tots els dies a casa patint pel que ens hauran fet a la granja, és un mal somni, un mal viure continu, que fins i tot m’ha sumit en una depressió crònica perquè treballem per als qui ens roben. Ens fan venir ganes d’abandonar-ho tot”.

La Unió insisteix en la necessitat que hi haja més vigilància policial a les zones rurals que tenen el mateix dret que les zones urbanes i també una major pressió i intimidació per evitar que es cometen els robatoris. A part d’augmentar els efectius de les forces de seguretat de l’Estat caldria incrementar els de l’àmbit autonòmic i coordinar o mancomunar les diferents policies locals o guarderies rurals existents, a més d’avançar en la modificació del Codi Penal.

Un altre dels assumptes sobre els quals cal treballar i millorar en els robatoris de les zones rurals segons el parer de la Unió és la persecució i inspecció de les empreses o persones que compren produccions agràries o d’un altre tipus i no puguen demostrar la seua procedència o enclavaments potencialment susceptibles de vendre mercaderia robada, tant de producte agrícola o ramader com de material com coure, eines, etc.

“Si a mi m’han robat els bens és perquè hi ha gent que els compra, que es perseguisca per tant aqueixa venda il·lícita que juga amb el futur de la meua família. Tan lladre és el que em roba com el qui li compra. S’ha d’acabar amb aquesta impunitat”, assevera Josefina Tolosa.

Comparteix

Icona de pantalla completa