Diari La Veu del País Valencià
Marzà recorda a la Diputació d’Alacant que el Decret de Plurilingüisme té el vistiplau del Ministeri

La Diputació d’Alacant ha interposat un recurs contenciós administratiu contra el Decret de Plurilingüisme del Consell en considerar que la norma “discrimina greument” part de l’alumnat i vulnera la Llei d’Ús i Ensenyament del Valèncià (LUEV). En aquest sentit, la conselleria d’Educació li ha recordat que la normativa té fins i tot el vist i plau del Ministeri i que per tant estan absolutament tranquils.

El portaveu de l’equip de govern i diputat de Presidència de la corporació provincial, Carlos Castillo, ha donat a conéixer els detalls del recurs presentat aquest dijous per la institució i que se suma a altres accions judicials d’entitats i sindicats contra el decret.

Castillo ha detallat que la Diputació que presideix César Sánchez demana en el seu recurs davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià la suspensió cautelar del decret, que va entrarà en vigor en febrer i que, en la pràctica, començarà a aplicar-se a partir del pròxim curs. Ha argumentat que el decret impulsat per la Conselleria d’Educació resulta contrari al dret i vulnera la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià “en obviar les zones d’exempció” que expressament inclou aquesta llei.

El portaveu de la Diputació d’Alacant, Carlos Castillo, durant la roda de premsa. Foto: EP

També omet, a parer seu, el deure “d’evitar qualsevol discriminació per motiu lingüístic”, ja que “vulnera” els articles 14 i 9.2 de la Constitució en discriminar “greument” els alumnes escolaritzats predominantment en castellà –nivell bàsic–, que tindran menys hores d’anglés que aquells matriculats majoritàriament en valencià. Castillo ha asseverat que la Diputació d’Alacant se sent “legitimada” per a presentar el recurs en defensa de l’interés general de la demarcació d’Alacant.

Davant això, la Conselleria d’Educació ha remarcat que el Decret de Plurilingüisme té una sòlida base no només pedagògica, sinó també jurídica i administrativa. Fins i tot el Ministeri d’Educació l’ha donat per bo. Al respecte n’estem absolutament tranquils, han explicat des del carrer de Campanar.

Per una altra banda, el conseller Marzà ha qualificat la maniobra del president de la Diputació d’Alacant com una fugida endavant per a tapar problemes com, per exemple, la discriminació de la ciutadania d’Alacant en els pressupostos de l’Estat elaborats pels seus companys de partit: Rajoy i Montoro. “Seria millor per als alacantins i alacantines que, en compte de posar pals a les rodes al plurilingüisme i al progrés, el president de la Diputació es dediqués a defensar-los davant Rajoy”, ha conclós.

Comparteix

Icona de pantalla completa