L'almussafeny Gersón Padilla, nou president de l'Associació de Compositors Simfònics Valencians

/ Almussafes
22 abril 2017 01:00h

El músic d'Almussafes va ser triat com a director del col·lectiu en l'última assemblea anual, celebrada el passat mes de març a València

Amb només 29 anys i una carrera professional sorprenent, l'almussafeny Gersón Padilla ha aconseguit convertir-se en una de les promeses de la música simfònica de la Comunitat. De fet, a partir d’ara el mestre estarà al capdavant de l'Associació de Compositors Simfònics Valencians (COSICOVA), una entitat gestada en 1988 que agrupa els autors valencians d'este àmbit i fomenta la creació de nou repertori musical per a donar a conéixer als millors talents.

L'Associació de Compositors Valencians va renovar la seua junta directiva el passat 30 de març durant l'assemblea anual que es va celebrar en la capital del Túria. La trobada va servir per a presentar a qui a partir d'ara serà el nou director de l'agrupació, el jove d'Almussafes Gersón Padilla, el qual ostentarà el càrrec que ha exercit el músic de renom Salvador Chuliá (designat recentment director de la Secció de Musicologia de l'Acadèmia de Cultura Valenciana) al llarg d'una dècada.

El jove autor queda al capdavant d'una junta directiva renovada i es compromet a recuperar les col·laboracions amb les bandes locals i altres agrupacions valencianes

Amb Gersón Padilla al front, l'equip també incorpora altres rostres jóvens, els autors Josep Ros, Vicente Cuenca, Edgar Carrión, Salva Luján, José Ignacio Blesa i Saül Gómez. S'obri una època en què el futur dels compositors valencians estarà conduït per una junta directiva entusiasmada, il·lusionada i compromesa. Des de la presidència de COSICOVA, el músic d'Almussafes afirma trobar-se disposat a fer bé les coses i es compromet a visibilitzar el talent que caracteritza a la pedrera de compositors valencians.

Després del seu nomenament, el president Padilla afirma que li agradaria treballar amb especial esforç en el vessant pedagògic, encara que “és prompte perquè només hem celebrat dos reunions i hem plantejat només algunes idees”. No obstant això, assegura, “volem estimular la formació dels autors jóvens i per això intentarem premiar els millors expedients acadèmics de composició, així com algunes de les seues obres”.

Un altre objectiu que s'ha proposat Gersón Padilla per a esta nova etapa és el de recuperar les col·laboracions amb les bandes municipals d'Alacant i València, l'Orquestra de València i altres agrupacions de la regió. “Crec que dedicar algun concert als nostres autors valencians hauria de ser d’allò més habitual. A més, convide als nous músics a col·laborar en este projecte i formar part de l'associació”, afirma.

D'altra banda, l'entitat també duu a terme altres existoses iniciatives per a recolzar els seus membres, com la ‘Trobada de Compositors', un cicle de concerts que se celebra amb caràcter anual en el Palau de la Música de València des de fa més de dos dècades, i el Cicle de Jóvens Talents, una proposta que va acollir, en la seua primera edició, La Sala d'Actes de l'SGAE de València amb la música camarística dels associats com a protagonista.

next