Diari La Veu del País Valencià
Mobilitat ajorna al maig la prohibició d’estacionar de nit al carril bus de València

L’Ajuntament de València ajornarà fins a finals d’abril o principis de maig la prohibició d’estacionar vehicles, de nit, al carril bus d’aquelles zones de la ciutat per les quals transiten autobusos nocturns. Així ho ha acordat l’equip de Govern municipal aquest divendres.

L’ajornament d’aquesta mesura, inicialment prevista per al pròxim dilluns dia 10 d’abril, obeeix al fet que la Policia Local “necessitava més temps per a acoblar-se” i conéixer amb exactitud les zones afectades per les restriccions, segons han explicat a Diari La Veu fonts de la Regidoria de Mobilitat Sostenible. Les mateixes fonts han precisat que les restriccions d’estacionament s’aplicaran “només en aquelles vies per les quals discórrega el servei d’autobús nocturn” i es realitzarà amb l’objectiu “d’alliberar” el carril bus. A més, han puntualizat que l’Ajuntament de València està obert a habilitar noves àrees d’estacionament si així ho demanen les associacions veïnals, encara que fins al moment no s’ha rebut cap petició en aquest sentit.

L’executiu local pretén, d’aquesta manera, “des d’un major consens” i implicació de totes les regidories afectades, “definir de manera clara i precisa tot el paquet d’alternatives” que té previst oferir als ciutadans respecte a les possibilitats d’aparcament durant la nit. La idea és garantir la “normalitat” en una mobilitat nocturna “més amable” i d’acord amb “el model de ciutat” que defensa el Govern de la Nau. Entre les alternatives que es barregen figura obrir pàrquings a la nit, arribar a acords per a habilitar tarifes d’estacionament planes i accessibles i reforçar el servei de transport de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa