Diari La Veu del País Valencià
Pilota a l’Escola programa activitats especials amb motiu del Dia Internacional de l’Esport

El programa Pilota a l’Escola, organitzat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha programat activitats especials en diferents centres escolars per a commemorar el Dia Internacional de l’Esport, que se celebra el 6 d’abril.

Aquestes sessions s’han organitzat als centres CEIP Palmerar de Benicàssim, CEIP Rabassa d’Alacant, CEIP Joanot Martorell de Benialí, CEIP Tibi de Tibi, CEIP Sant Joan de Ribera d’Alfara del Patriarca, CEIP Santa Anna d’Oliva, CEIP Sant Pere Apòstol de l’Alqueria de la Comtessa, CEIP Ramón y Cajal d’Anna, CEIP Sant Bertolomé de Godella, Centre Privat Argos de València, CEIP El Garbí de l’Eliana i CEIP Ausiàs March d’Alzira.

Molts d’aquests centres han triat la data, a més, per a desenvolupar aquestes activitats en el trinquet. Ha sigut el cas, per exemple, del Palmerar, que es va desplaçar al trinquet de Castelló de la Plana, o del Santa Anna d’Oliva, que va aprofitar per a visitar, amb els alumnes, el trinquet nou de la localitat de la Safor. Així mateix, el Sant Pere Apòstol es va desplaçar fins a Bellreguard i el CEIP Tibi va anar fins al carrer de Llargues de la localitat. Per últim, l’Ausiàs March d’Alzira va commemorar la data per a fer una visita al Museu de la Pilota del poble del Genovés i fer allí mateix la sessió de Pilota a l’Escola, on van poder veure l’exposició PAPERS.

Un altre centre que tenia una programació especial era el Centre Privat Argos, de la ciutat de València. El tècnic federatiu Ismael Vidal, Fageca, es va posar a la disposició de tots els docents per a resoldre tots els seus dubtes sobre la pilota valenciana. Fageca és, a més, jugador professional i coneix tots els secrets d’aquest esport.

Així mateix, el CEIP El Garbí de l’Eliana tenia una planificació multideportiva a les instal·lacions del poliesportiu municipal, amb jocs populars, bàsquet, judo, hoquei, esgrima, beisbol, rugbi i, per descomptat, pilota valenciana, que ocupava els espais del trinquet i el carrer de galotxa.

Comparteix

Icona de pantalla completa