Crear el Tren del Tèxtil per augmentar el turisme de la línia València-Ontinyent

La idea és aprofitar la inauguració del Museu del Tèxtil i el conveni entre Diputació i Renfe per atraure visitants a la ciutat
24 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent plantejarà a la Diputació de València i a RENFE la creació del Tren del Tèxtil, un comboi que aprofitaria els caps de setmana la línia València-Ontinyent-Alcoi per tal de dur visitants fins a la capital de la Vall d’Albaida. El Tren del tèxtil és un projecte que ve treballant-se des de fa mesos per part de l’ajuntament d’Ontinyent amb l’objectiu de dinamitzar i donar a conèixer el Museu del Tèxtil Valencià, la inauguració del qual està previst per a finals del mes de febrer, i que serà el primer dedicat a donar a conèixer de manera didàctica l’art dels antics paraires.

El conveni presentat a Fitur entre l’operadora RENFE i la Diputació de València, que preveu subvencionar trajectes turístics amb rebaixes de fins el 50%, apareix com “una bona oportunitat” per tal de posar en marxa el Tren del Tèxtil valencià de manera coordinada i amb preus avantatjosos. La idea del Regidor de Turisme d’Ontinyent, Joan Sanchis, és ampliar el programa “La Ruta del Diumenge” amb una nova ruta vinculada al món del tèxtil, que tindria com a plats principals una visita guiada al nou Museu, ubicat al Palau de la Vila, i a una fàbrica local. El recorregut es podria complementar amb degustacions d’embotits artesanals i de vi i oli de la Vall d’Albaida, així com visites guiades al barri medieval de la Vila i a altres museus de la ciutat, completant una jornada sencera a la ciutat d’Ontinyent.

Pel que fa al Tren, segons les primers converses amb Renfe, partiria des de València fins a Ontinyent a primera hora del matí i sols pararia a Alzira i a Xàtiva. La proposta de l’ajuntament d’Ontinyent és que durant el trajecte els passatgers rebrien informació de la història del tèxtil i de tot allò vinculat a la tradició industrial d’Ontinyent mitjançant exhibicions teatralitzades i el visionat d’audiovisuals en dispositius mòbils, segons han explicat fonts municipals, que confien que el Tren del Tèxtil es pose en marxa a principis del mes de març.

next