Diari La Veu del País Valencià
Guillem Agulló: la lluita antifeixista continua 24 anys després del seu assassinat

El poble de Guillem Agulló acull, aquest dissabte, una jornada en memòria del jove assassinat a Montanejos ara fa 24 anys, “a les mans del feixisme més feroç”. A més, el proper dimarts, dia 11 d’abril, tindrà lloc una concentració a les portes de l’Ajuntament de Burjassot.

La jornada antifeixista, sota el lema “Guillem Agulló, la lluita continua”, ha sigut coordinada per l’organització juvenil de l’esquerra ARRAN València i l’associació cultural local Bassot, entre més d’una trentena de col·lectius, i pensada per a “enfortir” el moviment antifeixista.

“Un any més, no t’oblidem, company Guillem. Continues present perquè mai hem deixat que el teu record s’esborrara de la memòria col·lectiva”

Aquesta jornada lúdica de lluita antifeixista i solidaritat en memòria de Guillem Agulló té com a eix vertebrador la Fira del Llibre Antifeixista, oberta d’11 a 20 hores i formada per parades de les diferents entitats, llibreries i editorials participants. Tot seguit, a les 12 hores, s’ha inciat elaboració d’un mural infantil amb el lema “Guillem, al teu poble no t’oblidem!”, al qual seguirà un menjar de germanor i, a les 17 hores, un cinefòrum amb la projecció d’un documental que servirà per a obrir un debat sobre el moviment antifeixista en l’actualitat.

La jornada d’aquest dissabte tindrà la seua continuació el proper dimarts quan, coincidint amb la data exacta de l’assassinat del jove antifeixista Guillem Agulló, mort per un jove d’ideologia neonazi a Montanejos l’11 d’abril de 1993, tindrà lloc, com cada any, una concentració enfront de l’Ajuntament de Burjassot, a les 20 hores, com a mostra del rebuig als atacs feixistes.

Les entitats convocants dels actes en homenatge a Guillem Agulló subratllen: “Un any més, no t’oblidem, company Guillem. Continues present perquè mai hem deixat que el teu record s’esborrara de la memòria col·lectiva de l’antifeixisme i de la de totes les que lluitem per un futur de llibertat total a la nostra terra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa