Diari La Veu del País Valencià
Bonig obvia l’advertiment de Génova i reitera el suport del PPCV al Consell per la manca d’inversions

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha fet cas omís de les advertències llançades, el passat dimecres, des de Génova, pel portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, qui va afirmar que Bonig “no coneix bé els PGE” després que el PPCV se sumara a la declaració institucional aprovada per unanimitat a les Corts i en què es demanen inversions a Madrid d’acord amb el pes poblacional del País Valencià.

Així, Bonig ha tornat a manifestar el “suport” de la seua formació a la reivindicació del Govern valencià d’un major finançament estatal en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2017, “com és just i necessari”, segons ha dit en un acte d’aquest dissabte a la seu del PPCV a València amb Noves Generacions (NNGG). No obstant això, la síndica del PP valencià ha advertit al president i la vicepresidenta del govern autonòmic, Ximo Puig i Mónica Oltra: “Vostés també han de ser responsables dels seus actes, no tota la culpa la té Madrid ni en tot ha d’haver-hi enemic”.

Hernando:“Bonig no coneix bé els PGE, espere que, quan els conega amb més en profunditat, canvie d’opinió”

El vot dels diputats del PP valencià a favor de la declaració contrària a l’avantprojecte dels PGE de 2017 va caure com un poal d’aigua freda entres les files del partit que presideix Mariano Rajoy i, en eixe sentit, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va criticar que el PPCV se sumara a la declaració de rebuig als pressupostos: “’Bonig no els coneix bé, espere que, quan els conega amb més en profunditat, canvie d’opinió”.

Rafael Hernando. EP.

Ximo Puig ha anunciat que demanarà una reunió urgent amb Mariano Rajoy perquè es rectifique “el maltractament” i “la marginació” que pateixen els valencians per part del govern estatal en els PGE. El Consell vol agafar-se a la unanimitat dels partits de les Corts contra els pressupostos de l’Estat del 2017 per a enfortir el front comú i demanar més inversions. En concret, el president vol que Ciutadans i PP donen suport a les esmenes que proposarà la Generalitat per a apujar a 600 milions les inversions de l’Estat al País Valencià, ja que en cas contrari quedarien retratats per no haver complit amb les resolucions aprovades a les Corts.

Compromís critica “les contradiccions” del PP

En resposta a les declaracions de Bonig d’aquest dissabte, el síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha publicat un comunicat en què expressa la seua preocupació davant els “missatges contradictoris” de la síndica del PP i d’altres membres de la formació conservadora en referència al “suport” a la reivindicació de la Generalitat d’un major finançament estatal i a l’advertència a Puig i Oltra.

En el comunicat, Fran Ferri manifesta que “aquests missatges –de Bonig i altres, com el del delegat Juan Carlos Moragues, “que ens insulta posant-se la medalla d’haver executat una ínfima part del pressupost de l’any passat”, o de la diputada del PP a Madrid Elena Bastidas, “que ahir mateix va intentar convéncer-nos que hauríem d’estar contents per ser l’últim territori en inversions”–, contradiuen la signatura del grup parlamentari del PP en la declaració unànime en les Corts Valencianes” amb la qual les formacions van mostrar el seu “rebuig més absolut a uns pressupostos que ens maltracten”.

Ferri: “Més prompte que tard, Bonig haurà de posicionar-se i decidir si està amb els valencians o amb Rajoy i al servei dels interessos del seu partit”

“És lamentable que les primeres declaracions de Bonig després de la presentació dels PGE siguen per a atacar el Govern valencià, en lloc de per a exigir inversions concretes a Mariano Rajoy”, ha considerat el diputat de Compromís Fran Ferri. “Més prompte que tard, Bonig haurà de posicionar-se i decidir si està amb els valencians i ens ajuda a canviar, a tombar uns pressupostos que ens discriminen, o si està amb Rajoy i al servei dels interessos del seu partit”, ha advertit.

El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri. Diari La Veu

Per últim, el parlamentari nacionalista ha instat al fet que els valencians “s’unisquen en aquest objectiu fins a les últimes conseqüències perquè es juguen la seua qualitat de vida” i ha fet una crida “a la mobilització social perquè ens deixen de tractar com a ciutadans de segona”.

Comparteix

Icona de pantalla completa