Diari La Veu del País Valencià
El telefilm protagonitzat per joves de Castelló, a les escoles d’arreu de l’Estat

Nada será igual, un projecte cinematogràfic amateur nascut per a ajudar a combatre l’assetjament als instituts de Castelló i que ja es projecta en una vintena de centres valencians, acaba de ser presentat davant el Ministeri d’Educació per a intentar repetir el seu èxit en l’àmbit estatal.

L’audiovisual, de 40 minuts de duració, ha sigut creat per Víctor Antolí, director de l’Escola Municipal de Teatre de Castelló (EMTC). Està pensat per a ser visualitzat durant una classe i va acompanyat d’un dossier pedagògic que serveix per a ajudar els professors a explicar els problemes relacionats amb l’assetjament escolar.

Nada será igual persegueix conscienciar els joves i frenar l’assetjament escolar a través de personatges de ficció que representen casos reals de bullying. A més a més, també es vol denunciar el silenci còmplice de l’entorn de la víctima que afavoreix aquests comportaments violents.

El projecte va nàixer com un treball de final de curs d’alumnes d’actuació, els quals van gravar el curt Nada será igual, en el qual es denunciaven problemes que vivien a l’institut. Concebut com un recurs educatiu per a ser projectat a instituts i escoles, denuncia la realitat d’assetjament viscuda per molts joves i els ensenya valors que els permeten superar aquestes situacions conflictives.

Víctor Antolí: “El projecte està servint per a combatre seriosament la violència escolar als nostres instituts i creiem que ja és moment de portar-lo a les aules de tot Espanya i començar a posar fi a la xacra de l’assetjament”

“Vaig prendre contacte amb el problema de la violència escolar amb els meus alumnes d’actuació. Molts d’ells, adolescents amb problemes, mostraven ansietat davant la idea d’enfrontar-se a la violència d’alguns dels seus companys a les classes i vaig decidir crear una pel·lícula amb llenguatge de l’any 2017 per a poder ensenyar i transmetre com fer-li front a aquest conflicte”, explica el creador, Víctor Antolí.

Realitzada amb ajuda de professionals i psicòlegs, en aquest moment, Nada será igual es visualitza en una vintena de centres educatius de la demarcació de Castelló i compta ja amb més de 8.000 visualitzacions a Youtube.

>

Segons Antolí, el projecte està servint “per a combatre seriosament la violència escolar als nostres instituts” i “creiem que ja és moment de portar-lo a les aules de tot Espanya i començar a posar fi a la xacra de l’assetjament”. El projecte ha rebut el suport de la Diputació Provincial de Castelló, de la Universitat Jaime I de Castelló i del British Petroleum.

Comparteix

Icona de pantalla completa