Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix suspendre el Pla Especial de la Marina

RedactaVeu / València.

Compromís ha exigit a l’Ajuntament de València suspendre l’aprovació del Pla Especial de la Marina. Des de Compromís han destacat que la participació ciutadana s’ha limitat a l’organització de tres taules redones temàtiques i a entrevistar 34 persones, el que suposa una mostra de només el 0,00425% de la població total de la ciutat. De la mateixa manera han criticat que les respostes a les al·legacions presentades no han sigut remeses encara als diferents individus i col·lectius que les havien presentat.

La modificació a ús terciari de la parcel·la triangular de 15.000 metres quadrats al nord de la dàrsena, que segons el PGOU és zona verda, ha de comptar necessàriament amb l’informe favorable del Consell Jurídic Consultiu, el que suposa un clar incompliment de la LUV.

Finalment l’informe de sostenibilitat econòmica que ara s’adjunta al Pla Especial defineix 6,2 milions d’euros de costos d’urbanització, uns ingressos de 6,13 milions d’euros anuals en el moment que estiguen tots els espais ocupats i unes despeses anuals de manteniment de 3,75 milions d’euros. El que suposaria uns beneficis anuals de 2,38 milions d’euros, amb aquestos beneficis el Consorci València 2007 tardaria més de 167 anys en pagar el deute de 398 milions d’euros, sense comptar el pagament dels interessos i l’amortització dels costos d’urbanització.

Joan Ribó, portaveu de Compromís ha declarat: “El principal procés urbanístic de la ciutat de València no és pot aprovar amb preses i amb visió electoralista. Les 34 persones enquestades i tres taules redones no poden justificar un projecte d’esta envergadura. A més les xifres de l’informe econòmic confirmen que sense condonar el llast del deute de 398 milions d’euros no es podrà fer realitat este Pla Especial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa