Diari La Veu del País Valencià
Mor la socialista Carme Chacón

L’exministra de Defensa, Carme Chacón, ha mort aquest diumenge a Madrid als 46 anys. La dirigent socialista patia una malaltia cardíaca. La seua família intentava, sense èxit, localitzar-la des d’anit, per la qual cosa diferents amics han acudit al seu domicili, on un metge del Samur ha certificat la seua mort, segons fonts policials.

Carme Chacón, membre de l’executiva del PSOE i militant del PSC, va ser triada diputada per Barcelona l’any 2000. El 2004 va ser nomenada vicepresidenta del Congrés dels Diputats fins que, en 2007, començà a treballar com a ministra d’Habitatge del govern de José Luis Rodríguez Zapatero i, el 2008, com a ministra de Defensa, la qual cosa la va convertir en la primera dona al capdavant d’aquesta cartera. En el 38é congrés del PSOE, celebrat al febrer de 2012 a Sevilla, es va presentar com a candidata a secretària general del partit amb Alfredo Pérez Rubalcaba com a rival, davant el qual va perdre per 22 vots.

Al Congrés Extraordinari del PSOE, celebrat els dies 26 i 27 de juliol del 2014, va ser triada secretària de Relacions Internacionals del PSOE fins al 2016, quan va presentar la seva dimissió.

Carme Chacón va nàixer el 13 de març del 1971 a Esplugues de Llobregat (el Baix Llobregat). Chacón era filla d’un bomber originari d’Oula del Río (Almeria) i d’una advocada catalana. A més, era néta de Francisco Piqueras, un anarquista aragonès.

Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona, va ser professora de Dret Constitucional a la Universitat de Girona i va realitzar estudis de postgrau al Osgoode Hall Law School de Toronto, a la Universitat de Kingston i la Université Laval de Quebec (Canadà).

Comparteix

Icona de pantalla completa