Xavier Aliaga condensa en una original antologia els textos de Fuster

Sembra presenta 'Fuster per a ociosos' amb una visió integrada de l'obra del mestre de Sueca
/ València
10 abril 2017 01:00h

Sembra Llibres presenta una nova llavor. Es tracta de Fuster per a ociosos, una antologia de textos de Joan Fuster que el periodista i escriptor Xavier Aliaga ha elaborat per a l'editorial. L'obra, que arribarà a les llibreries el pròxim 18 d'abril, està concebuda com una còpia de fragments, "com flamerades". Aquesta original tria de textos ofereix una visió integrada de l’obra del mestre de Sueca, ara que es commemora el 25é aniversari de la seua mort. 

Aliaga ha realitzat una "brillant tasca" per a condensar la mirada única que atresorava Fuster. Literatura, futbol, creació, festes, llengua, rock, poesia, país, joventut, pintura, filosofia o, per descomptat, política conformen aquesta original antologia. "La lucidesa granítica, la capacitat argumental, el verb punyent, el rigor insubornable, l’escepticisme militant i el domini precís de l’idioma, fins i tot en els textos aparentment més irrellevants, proporcionaran als lectors grans moments de glòria", expliquen des de Sembra.

El llibre inclou unes suggeridores il·lustracions d’Aitana Carrasco, autora que ja ha aportat el seu talent a l’editorial en títols com el Llibre de les bèsties, de Ramon Llull, i La metamorfosi, de Franz Kafka. Aquest dos llibres conformen, juntament amb Fuster per a ociosos, la sèrie de clàssics de Sembra, amb la qual es presenten grans obres de les lletres catalanes o de la literatura universal, amb una visió renovada i actual.

La darrera novetat de primavera de Sembra estarà a l’abast dels lectors per al dia de Sant Jordi i per a la Fira del Llibre de València, on serà presentada amb la participació d'Aliaga, la il·lustradora i el músic i escriptor Xavi Sarrià. 

next