Diari La Veu del País Valencià
Ribera Salud demana suspendre les normes de reversió de l’Hospital de La Ribera

La Conselleria de Sanitat i Ribera Salud s’han reunit, aquest dilluns, amb la reversió de la concessió de l’hospital sobre la taula. Sanitat ha demanat a l’empresa concessionària que complisca els terminis de lliurament de la documentació que li ha requerit, que acaben l’1 de maig. Entre la informació requerida, hi ha l’estructura organitzativa i els recursos humans i econòmics del centre hospitalari.

En la trobada, la UTE Ribera Salud II ha informat de la presentació d’un recurs contenciós administratiu contra les normes de reversió de la concessió del Departament de la Ribera, lliurades per la Conselleria de Sanitat el 27 de març. L’empresa defensa que “no s’ajusten a la legalitat” i en demana la suspensió cautelar perquè poden “paral·litzar la gestió” de l’àrea de salut.

La companyia ha demanat en un comunicat la suspensió de les normes de reversió “pel bé dels ciutadans”. Aquestes normes estipulen que la Conselleria haurà d’autoritzar qualsevol canvi en el funcionament de l’hospital durant l’últim any de concessió. A parer de Ribera Salud, Sanitat “sotmet la concessionària a un intervencionisme no previst en el plec de condicions” que pot tindre impacte “en la qualitat de la prestació del servici que estan rebent els ciutadans”.

La següent reunió, després de Pasqua

A la reunió han assistit, per part de Ribera Salud, el gerent del Departament de Salut de la Ribera, Javier Palau, i, per part de la conselleria, el director general de Recursos Humans, Justo Herrera; el sotssecretari de Sanitat, Ricardo Campos, i la directora d’Alta Inspecció Sanitària, Isabel González. Es tracta de garantir “la normalitat” del servici a partir de l’1 d’abril del 2018, segons ha assenyalat la conselleria dirigida per Carmen Montón.

El motiu de la reunió era establir “les bases dels mecanismes de treball” per a la reversió de la concessió, segons la Conselleria. En aquest sentit, han recordat els terminis de lliurament i que els pacients “han d’estar per damunt de tot”. Després de Pasqua, se celebrarà una segona reunió amb un perfil més tècnic per a dibuixar amb “més detall” el procés de reversió, segons fonts de la Conselleria.

Ribera Salud mostra “voluntat de diàleg”

Per la seua banda, l’empresa ha assegurat que la reunió ha sigut “breu” i només ha servit perquè es fera “un resum dels principals punts que es van exposar en la roda de premsa de la setmana passada“, oferida per la consellera de Sanitat, Carmen Montón, per a explicar el full de ruta del procés de reversió, en què va anunciar que el personal laboral de l’Hospital de la Ribera passaria a ser personal indefinit no fix a partir de l’1 d’abril del 2018.

Comparteix

Icona de pantalla completa