Els treballadors de Ryanair a l'Altet faran vaga en Setmana Santa

Els 230 empleats de l'aerolínia irlandesa convoquen aturades de 24 hores del 14 al 17 d'abril
10 abril 2017 01:00h
L\'Aeroport de l\'Altet és la principal instal·lació del País Valencià en trànsit de passatgers.

Els treballadors de Ryanair a l'Aeroport de l'Altet faran vaga els dies 14, 15, 16 i 17 d'abril. Les aturades, a les quals també estan convocades els empleats de Lesma, la companyia que representa l'aerolínia a l'aeroport d'Alacant-Elx, es faran per a reclamar el pagament de plusos salarials i el compliment dels requisits d'Inspecció de Treball sobre les hores extra.

Secundaran la vaga els treballadors que s'encarreguen dels servicis dins de la terminal i els que presten servicis a peu de pista, segons ha assenyalat el president del Comité d'Empresa, Carlos Iborra, que xifra en 1.000 euros la quantitat que deuen les empreses a cada treballador a temps parcial. Els empleats amb aquest tipus de contracte són quasi el 60% de la plantilla.

Iborra veu "molt difícil" que s'arribe a un acord abans de divendres i que es paral·litze la convocatòria, ja que Ryanair i Lesma es van presentar al Tribunal d'Arbitratge sense "cap proposta". L'empresa, a parer del Comité, "ni tan sols va voler atendre cap ni una de les peticions dels treballadors".

next