Diari La Veu del País Valencià
Naix el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere

La unitat de tots els agents socials és la premissa per a extirpar la violència masclista i construir una “societat segura”. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra ha apel·lat aquest migdia a l’acció conjunta de totes les institucions públiques i sectors socials contra una xacra que, com a resultat més tràgic, ja ha suposat “la mort de 22 dones” durant el 2017 a tot l’estat espanyol.

Representants de 73 institucions, fiscalia, jutges, policies, universitats, sindicats, patronals i diverses associacions s’han reunit al Centre del Carme de València en la primera reunió del que ha de convertir-se en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. La reunió, amb la presència del Consell al complet, ha establert els cinc objectius del pacte: aconseguir una societat lliure de violència, feminitzar la societat, l’atenció integral a les víctimes i els seus fills, fer de la violència un problema polític urgent i garantir que no es retallen els pressupostos.

El primer contacte ha servit també per a establir diverses comissions de treball que, al maig, presentaran unes primeres conclusions al voltant de “les prioritats, les necessitats i els compromisos” que cadascun dels participants haurà d’assumir, segons ha explicat Oltra. El repte és tindre un document consensuat per a juliol, moment de la signatura solemne del pacte. A partir d’aleshores, qualsevol empresa, institució o col·lectiu s’hi podrà afegir, tot tenint en compte que el fet de subscriure’l implicarà l’acceptació dels compromisos i objectius del pacte.

Comparteix

Icona de pantalla completa