Diari La Veu del País Valencià
Cinc aparcaments del centre de València creen tarifes planes d’entre 5 i 7 euros per a tota la nit

Les converses entre la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València i les empreses del sector del pàrquing s’han materialitzat en noves tarifes nocturnes –d’entre 5 i 6,95 euros– en cinc aparcaments del centre de la ciutat.

La iniciativa l’han llançada les empreses Aza, Empark i Interparking per als seus aparcaments a Baró de Càrcer, Mercat de Colom, Glorieta, Porta de la Mar i Russafa, cinc dels aparcaments més cèntrics de la ciutat i que ofereixen un total de 1.420 places. A elles, s’hi sumaran també les 300 places del pàrquing municipal de la plaça de la Reina, que també estableix el cost màxim nocturn a 6 euros, segons detalla la corporació municipal a través d’un comunicat.

Aquesta decisió és una de les alternatives plantejades per l’equip de govern municipal a la prohibició proposada per Mobilitat Sostenible d’aparcar al carril bus durant la nit. La mesura entrava en vigor aquest dilluns, però la Junta de Govern Local va acordar posposar-la per a primers de maig mentre es busquen opcions per a garantir la mobilitat nocturna per a la ciutat.

Amb les 1.700 places anunciades amb aquestes tarifes màximes (a les quals es poden seguir incorporant altres aparcaments els propers dies), només els pàrquings del centre de València podrien acollir tots els vehicles que estacionaven als carrils EMT-Taxi de tota la ciutat les nits dels caps de setmana. La idea del govern municipal és “fer compatible i més atractiu el normal funcionament del servici públic nocturn d’autobusos i la llibertat d’accedir en vehicle privat fins al mateix centre de la ciutat per part de qui així ho desitge”.

Sobre aquest acord, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha manifestat que ha parlat amb els propietaris dels aparcaments. “Fa temps que conversem i sabíem que l’ocupació nocturna, en línies generals, no superava el 10%”, ha explicat.

“Aquesta Regidoria no ha deixat de treballar per la ciutadania i per millorar la mobilitat de manera sostenible i generalitzada des del primer dia de la legislatura i cada dia es veuen els resultats”, ha ressaltat Grezzi, que ha lamentat que aquest treball “contrasta amb el menyspreu al qual tracta de sotmetre el govern de Mariano Rajoy al transport públic valencià amb la partida d’inversions dels pròxims Pressupostos Generals de l’Estat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa