Clam a Castelló de la Ribera per a exigir la construcció del nou col·legi

Xavi Pérez / Diari La Veu
/ Castelló de la Ribera
11 abril 2017 01:00h
Flashmob per part dels alumnes ha servit per a començar la setmana cultural del Severí Torres
La il·lusió de la comunitat educativa del CEIP Severí Torres contrasta amb la deseperació per part de professors, pares i alumnes davant la paralització de les obres del nou centre que, després 30 anys de reinvindicacions, havien començat l'octubre del 2016 i que ara no se sap quan es reprendan, per culpa d'un embolic burocràtic entre l'empresa adjudicatària i la Conselleria d'Educació, que podria retrasar les obres un any més.
Aquest dilluns, un flashmob per part dels alumnes ha servit per a començar la nova setmana cultural del Severí Torres, un inici en què s'ha palpat la indignació i desesperació per part de tot el poble per la paralització de les obres i per “l'oblit” per part de la Conselleria cap a les famílies.
Després de l'actuació de l'alumnat, la directora del centre, la presidenta de l'AMPA iel regidor d'Educació han adreçat unes paraules a la comunitat educativa reivindicant la reanudació de les obres. Per últim, alumnes de sisé ha llegit un manifest adreçat al conseller Marzà explicant la problemàtica d'un col·legi que està partit en dos edificis i travessat per una ronda de trànsit.
La presidenta de l'AMPA, Sandra Capsir, ha explicat a La Veu que aquesta nova reivindicació s'ha fet “en un context de positivisme per a no transmetre als alumnes eixa sensació d'angoixa que tenim les famílies. Realment estem decepcionats amb la falta d'empatia per part de la Conselleria d'Eduació que ni tan sols ha respost les dos cartes que hem enviat des de l'AMPA”.
"Estem decepcionats amb la falta d'empatia per part de la Conselleria d'Eduació"

“Els problemes burocràtics s'escapen de les nostres mans i segurament també de les de Conselleria. És un tema legal el que bloqueja la reanudació de les obres, però torne a repetir que hem trobat a faltar, al contrari que l'Ajuntament que sempre està en contacte amb nosaltres, el suport public de la Conselleria; ni una resposta ni cap visita per explicar-nos la situació”.

Les obres es van paralitzar perquè l'empresa afirmava que hi havia qüestions del projecte que no estaven clares i necessitaven modificar-se per a poder construir el centre en condicions. Aleshores, la mercantil va demanar un reformat del projecte i unes modificacions i que va presentar a Educació. El que passa és que l'empresa va demanar un percentaje molt elevat i la Conselleria va alegar que no era possible, al mateix temps que l'empresa continuava dilatant els processos administrius i no contestava els requeriments d'Educació.

Ara, l'administració educativa ha propostat la rescissió del contracte i ha de passar diversos escalons burocràtics. El que està clar es que s'haurà de licitar i adjudicar de nou l'obra, cosa que endarrerià en el temps la construcció del nou centre.

El regidor d'Educació, Lluís Piqueras, ha mostrat el “total suport” a les reivindicacions de l’AMPA i ha assenyalat que, a l'Ajuntament, “li ha tocat ballar amb la més lletja en aquest tema. Farem tot el possible perquè comencen de nou les obres”. De totes formes, “les coses es podrien embolicar més si l'empresa judicialitza la nova adjudicació. Si tot anara bé, les obres podien començar en un any. Tot i així, hem tingut molt mala sort en l'empresa adjudicatària”, ha ressaltat Piqueras.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next