Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València activa el segon voluntariat lingüístic per als seus empleats

L’Ajuntament de València ha posat en marxa el segon voluntariat pel valencià entre els empleats municipals. Segons ha informat el consistori, la iniciativa, que va començar l’any passat, ha sigut un “gran èxit”, ja que de les 258 persones que van participar, 161 eren aprenents. “Totes elles han millorat la seua capacitació amb el benefici que això comporta per als veïns i veïnes de la ciutat”, ha indicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

El consistori ha destacat que la normalització del valencià en les seues dependències s’estèn més enllà de les dates de l’edició del voluntariat, atés que es compta amb una “série d’activitats i propostes que redunden en el foment de l’ús de la llegua”. Així, ha detallat que des del seu gabinet s’ha enviat als participants en el programa un text literari curt en valencià, de poesia o prosa, textos de Carles Salvador, Anna Rebeca Mezquida, Manuel Sanchis Guarner o Joan Valls. Així mateix, se’ls ha informat de les novetats editorials en les biblioteques públiques de la ciutat, organitzades pel departament que dirigeix Campillo.

L’activitat està organitzada pel Servei de Formació, Avaluació i Carrera i el Gabinet de Normalizació Lingüística en col·laboració amb Escola Valenciana. El programa posa en contacte persones voluntàries amb d’altres que volen començar a parlar valencià. Les noves parelles lingüístiques compartiran mitja hora de conversa dues vegades a la setmana entre el 5 de maig i el 14 de juliol. La inscripció comença hui i estarà activa fins al 24 d’abril.

Comparteix

Icona de pantalla completa