Diari La Veu del País Valencià
Pilar Lima es converteix en la primera candidata oficial a succeir Montiel com a lider de Podem

La senadora de Podem Pilar Lima ha presentat aquest dilluns la seua candidatura a la secretaria general de Podem al País Valencià, per a substituir l’actual secretari general, Antonio Montiel, que va anunciar fa setmanes que renunciava a la reelecció. Lima representarà el projecte Obrint Podem, que defensa “l’obertura, la inclusió i la pluralitat en la formació per a consolidar-la i enfortir-la”.

La representant de la formació morada al Senat ha presentat els documents politico-organitzatius del corrent intern de cara a l’Assemblea Ciutadana Valenciana, que se celebrarà el 14 de maig, En l’acte han participat el professor de la Universitat de València Héctor Illueca, la diputada de Podem al Congrés Rita Bosaho, la senadora Vicenta Jiménez i Esther Sanz, membre del Consell Estatal Ciutadà de Podem.

Lima ha explicat que la seua “no és una candidatura unipersonal”, sinó que es tracta d’un equip la prioritat del qual serà “obrir” Podem i “crear sinergies amb la societat civil”. Obrint Podem es defineix com a feminista i, en aquest sentit, la candidata a la secretaria general ha destacat que cal construir “un Podem despatriarcalitzat”.

“Serem molt vigilants amb el Pacte del Botànic en continguts i en terminis”, ha advertit Héctor Illueca en relació amb la relació de Podem amb el Consell. “Hi haurà aspectes de la tasca de govern que ens agraden i d’altres que ens agraden menys, la nostra vigilància s’intensificarà per a esmenar el que no ens agrada i reforçar el que ens agrada”, ha apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa