Diari La Veu del País Valencià
Bocairent amplia horaris i serveis municipals durant Setmana santa i Pasqua

La població es prepara per rebre milers de visitants a més de comptar amb una fira de productes a la plaça de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Bocairent, mitjançant les àrees de Turisme i d’Espais públics i naturals, ultima un dispositiu especial davant la previsió d’una afluència massiva de visitants durant Setmana santa i Pasqua. L’objectiu és “generar una sèrie ‘d’intangibles’ que contribuïsquen a millorar la qualitat de l’experiència turística al nostre poble”, segons apunta la regidora de l’Àrea, Noelia Vañó, qui afegeix que “comptem amb un dels patrimonis monumentals i mediambientals més destacats del panorama valencià però això no és suficient i volem sumar cada dia nous aspectes per dotar de major satisfacció la visita a Bocairent”.

L’oficina d’informació i els principals monuments ampliaran de forma significativa els seus horaris; així, les covetes dels moros obriran ininterrompudament de 10.00 a 19.00 h des de Dijous sant fins Dilluns de Pasqua mentre que la cava de sant Blai, les covetes dels Colomer, la plaça de bous i els museus arqueològic ‘Vicent Casanova’ i de pintura ‘Antonio Ferri’ es podran visitar tant al matí com a la vesprada. Igualment, els atractius dependents de l’Associació de festes de Moros i cristians a sant Blai i de la Parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora també comptaran amb més hores d’obertura.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha augmentat el servei de jardineria per a la neteja diària dels principals parcs i dels miradors turístics ja que esdevenen “punts molt concorreguts per al descans o per al menjar de’ picnic’”, tal i com apunta el regidor d’Espais públics i naturals, José M. Beneyto. A més, la neteja viària reforçarà la seua presència en el nucli històric i en els voltants dels monuments de major atracció així com el personal municipal anirà rotant per a cada dia repassar els banys públics oberts. Igualment, el consistori té previst senyalitzar àrees d’aparcament en la zona alta del nucli urbà, limitar la circulació per la plaça de l’Ajuntament i la col·locació de banys portàtils al parc de l’Estació.

Pel que fa a les activitats programades, a les celebracions religioses centrades fonamentalment el Divendres sant amb el’ via crucis’ i la processó del sant soterrament se suma un any més la ubicació d’una fira de productes gastronòmics, embotits, jocs tradicionals i artesania a la plaça de l’Ajuntament. La proposta comercial es perllongarà de Dijous sant a Diumenge de Pasqua i ocuparà el centre neuràlgic de Bocairent durant un dels períodes anuals de major afluència de turistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa