Diari La Veu del País Valencià
Alacant activa un servei extraordinari de retirada de residus per a garantir la salubritat

Europa Press / Alacant.

L’Ajuntament d’Alacant ha activat aquest dissabte un servei extraordinari de retirada de residus urbans “per a superar els problemes de salubritat, seguretat i mobilitat” generats per la vaga de recollida de brosses iniciada dilluns pels treballadors de la contracta encarregada de la neteja viària i recollida de brosses.

Segons han informat fonts municipals, aquest decret aprovat per la Junta de Seguretat creada per al seguiment d’aquesta aturada indefinida ha permès la retirada dels residus acumulats en 15 punts concrets de la ciutat que prèviament han sigut identificats per inspectors i tècnics municipals de les àrees de Sanitat i Seguretat.

Els inspectors municipals van alçar aquest divendres 70 actes referides a punts “problemàtics” per a la seguretat, salubritat i mobilitat dels ciutadans i, d’aquest, s’ha actuat en un total de 15, que “requerien d’una actuació ràpida i urgent”.

Aquest matí s’ha engegat l’operatiu durant tres hores, en les quals una empresa aliena a la contracta ha retirat els residus i els ha traslladat a les illes de contenidors disposades amb caràcter extraordinari per tota la ciutat. Aquesta mesura podria tornar a produir-se novament si la situació ho requereix.

Per la seua banda, des del Comitè d’empresa de la UTE Alacant, el delegat de CCOO, David Martínez, ha criticat aquest decret que, segons els seus advocats, “no és clar que siga del tot legal” i que es plantegen denunciar dilluns davant la Inspecció de Treball.

En tot cas, ha censurat que l’Ajuntament “en lloc d’intervenir, enfuria els treballadors” contractant una empresa per a retirar la brossa, els camions de la qual van escortats per la Policia Local.

Comparteix

Icona de pantalla completa