Diari La Veu del País Valencià
segona edició del Concurs de Cantautors amb la Veu Petita a Benicarló

30 participants en quatre llengües opten a la segona edició del Concurs de Cantautors amb la Veu Petita

El Concurs de Cantautors amb la Veu Petita compta enguany amb la participació de 30 artistes que canten en català, gallec, èuscar i occità. Els guanyadors es coneixeran l’última setmana del mes d’abril i formaran part del cartell de la tercera edició del Petit Festival que tindrà lloc els dies 19 i 20 de maig.

La segona edició del Concurs de Cantautors amb la Veu Petita, coorganitzat per l’Ajuntament de Benicarló i l’Associació Petit Festival, ha rebut enguany una trentena d’inscripcions vàlides en quatre llengües (català, gallec, èuscar i occità) i es consolida sobretot entre els creadors de la Comunitat Valenciana i Catalunya. Des de Puigcerdà fins a Monòver i des d’A Corunya fins a l’Aquitània occitana, les propostes pretenen aprofitar l’aparador del Petit Festival i el seu concurs per a creadors musicals en llengües minoritàries de l’Estat per situar-se dins del panorama de la cançó d’autor.

Vicent Borràs, un dels responsables del concurs, assegura que «estem molt pagats que el concurs tinga tanta tirada per exemple a la ciutat de Barcelona, on un fum de cantautors troben en el nostre concurs un aparador per situar-se en el mapa musical. O a comarques valencianes amb tanta tradició musical com la Ribera o la Vall d’Albaida. El repte el tenim en les altres realitats musicals de l’estat i enguany ens plau haver arribat també a Galícia, des d’on han participat dos cantautors».

A banda de Barcelona i voltants, els territoris que més aportacions han fet han sigut les Terres de l’Ebre (Tarragona) i la Vall d’Albaida (València). Una altra dada significativa és que el nombre de creacions musicals no acceptades a concurs per estar prèviament comercialitzades s’ha triplicat respecte de l’any passat. Segons Franjo Tejedor, un altre dels responsables del concurs «això ens indica un augment del nivell musical que està assolint el concurs, ja que pràcticament totes les cançons desqualificades, i n’han sigut moltes, ho han sigut per formar part de produccions ja comercialitzades. A més, diversos cantautors i cantautores amb certa trajectòria no han dubtat a l’hora d’enregistrar temes inèdits amb la intenció de presentar-los al nostre concurs».

Els guanyadors del concurs es coneixeran l’última setmana del mes d’abril i actuaran en la tercera edició del Petit Festival. El Premi del Públic es pot continuar votant fins el 24 d’abril a la pàgina de Facebook del Petit Festival.

Comparteix

Icona de pantalla completa