La Conselleria d'Educació construirà el col·legi n4 de Picassent

/ Picassent
11 abril 2017 01:00h

Miquel Soler, Secretari Autonòmic d'Educació ha confirmat en l'última reunió mantinguda amb l'alcaldessa Conxa Garcia i la regidora d'Educació, Belen Bernat, que l'inici de les obres del col·legi n4 es preveuen per al primer trimestre de 2018.

L'alcaldessa de Picassent ha valorat com molt positiva la notícia atès que “el nou col·legi, que comptarà amb dues línies d'educació infantil i primària, permetrà l'eliminació de les aules prefabricades i la recuperació d'espais comuns de qualitat al CEIP Príncep d'Espanya. A més, la construcció del nou col·legi resol, a curt i llarg termini, les necessitats d'escolarització al nostre municipi”, afirma Conxa Garcia. La primera edil també ha assenyalat la injecció de confiança que suposa “comprovar que el govern de Ximo Puig va complint els seus compromisos, tal com es demostra amb l'anunci de la construcció del nou col·legi”.

Aquesta infraestructura educativa no només era una reivindicació històrica de Picassent, sinó que a més comptava amb un projecte bàsic i d'execució encarregat per CIEGSA l'any 2009, amb un cost de més de 300.000 €, i que en el seu moment va obtenir la preceptiva llicència municipal. La Conselleria d'Educació està revisant i actualitzant el projecte d'acord a la nova normativa amb la finalitat de procedir a la seua immediata licitació.

Conxa Garcia ha assenyalat també que tots els terminis marcats en les diferents reunions que l'equip de govern ha vingut mantenint amb el Secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, i amb el sotsdirector General d'infraestructures, Jesús Garcia, s'han complert escrupolosament. Finalment i després d'obtenir els informes pertinents, la Conselleria d'Educació ha comunicat a l'Ajuntament que la millor opció per a la població és la construcció d'aquest nou col·legi. Un fet que suposa abandonar la possibilitat d'ampliar l'actual CEIP Príncep d'Espanya, ja que amb aquesta actuació no quedarien assegurades les futures necessitats d'escolarització de la població.

L'obra forma part del Mapa d'Infraestructures Escolars de la Generalitat Valenciana, el qual, va ser presentat al febrer del 2016 pel president Ximo Puig i el Conseller d'Educació, Vicent Marzà i que contemplava la construcció del nou col·legi per al segon semestre del 2018.

next