Diari La Veu del País Valencià
Els Bombers de València realitzen un simulacre de rescat per un terratrèmol a Bétera

Un ampli operatiu d’emergència es desplegà divendres en les runes de l’antiga fàbrica Grau-Vidal de Bétera. Bombers de València, però també de Portugal, així com voluntaris de protecció civil i estudiants d’infermeria participaren d’un espectacular simulacre. Un suposat terratrèmol havia deixat en runes la ciutat i els bombers havien de localitzar les víctimes i traure-les dels enderrocs.

Un nombrós grup de bombers de València ciutat i voluntaris participaren en el simulacre d’un rescat de diferents víctimes soterrades per la força devastadora d’un terratrèmol. L’exercici pràctic es desenvolupà a les runes de la fàbrica Grau-Vidal (al camí del Pla). Amb l’ajuda d’un dron amb càmera, d’ordinadors, de cordes, d’escales i de gossos, a poc a poc anaren traient les persones atrapades entre les parets i els enderrocs dels edificis.

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, i el regidor de Seguretat, José Rodado (Compromís) acudiren al centre de control de l’operació per veure com els bombers gestionaven una situació d’emergència greu. Primer marcaren les ubicacions dels ferits, després retiraren les persones afectades per la catàstrofe en superfície per a, finalment, usar els gossos ensinistrats per localitzar aquells veïns que “havien quedat sepultats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa