Diari La Veu del País Valencià
La Pasqua es viu a Ondara amb el Festival Gegant i la Fira de la Paraula i la Bona Taula
Ondara viurà unes vacances de Pasqua amb activitats musicals en plena naturalesa, amb la celebració del segon festival Gegant, el diumenge 16 d’abril (Diumenge de Pasqua), que estarà organitzat per l’Ajuntament d’Ondara. Un esdeveniment que va ser presentat a Segària per la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, Raquel Mengual; la regidora d’Esports, Mar Chesa, i Mark Dasousa, representant d’Atòmic Studios.
Raquel Mengual i Mar Chesa han concretat que l’any passat van assistir unes 3.500 persones al primer Gegant, i que la perspectiva d’aquesta nova edició és superar inclús aquest nombre de participants; per a això, animen el públic perquè es “reserve la Pasqua” i acudisca aquest diumenge 16 d’abril a gaudir del II Gegant, que oferirà propostes per a totes les edats.
El II Gegant a Segària (que se celebrarà de 10:30 a 20 hores) oferirà l’oportunitat de gaudir d’una Pasqua distinta, musical, en moviment i a la Serra de Segària. Per segon any consecutiu, i després del gran èxit de l’any passat, les actuacions musicals es combinaran amb la naturalesa, les activitats per a xiquets i la gastronomia de les “foodtrucks”, en una proposta organitzada per l’Ajuntament d’Ondara. El II Gegant consistirà en un festival musical diürn que comptarà amb concerts durant tota la jornada. Es tracta d’una activitat dirigida a tots els públics per a fomentar les activitats a l’aire lliure en un entorn natural privilegiat com és Segària.

El II Gegant consistirà en un festival musical diürn que comptarà amb concerts durant tota la jornada

Quant als concerts, segons ha explicat Mark Dasousa, actuaran durant tota la jornada huit grups musicals: Solar, banda de rock alternatiu de la Marina Alta; la banda de Northern Soul & 60’s, Betty Fish & the Sharks, que proposen una desenfadada sessió de ball amb música dels anys 60; El Dia Eléctrico, banda d’Electro Pop que ve des de Mallorca; Deshora, banda de Punk Rock de la Marina Alta; The Howlin’ Mojos, amb el seu Rhythm and Roll des de la Marina Alta; Nudo Windsor, amb el seu Indie Pop des de València; Son and The Holy Ghosts, des de Mallorca amb grans cançons i un potent directe, i Garaje Florida, banda de Múrcia amb el seu Garaje Psicodèlia. Una proposta musical molt variada, de diferents estils i en diferents idiomes (valencià, castellà i anglès); amb concerts que començaran a les 12 hores i es prolongaran fins les 20 hores. També la Batukada Ondarattack estarà al Gegant, amenitzant tota la jornada, de forma desinteressada, com ha concretat Raquel Mengual, qui ha afegit que, a més a més, entre actuacions, col.laboraran els DJ’s dels programes de la Veu d’Ondara “Va de Rock” i “La Cosa Nostra”.

Entre actuacions col·laboraran els DJ’s dels programes de la Veu d’Ondara: “Va de Rock” i “La Cosa Nostra”

Juntament amb aquestes propostes musicals, per al públic infantil hi haurà diferents animacions durant tot el dia, tant al matí com a la vesprada, amb jocs tradicionals gegants, gimcana, així com diversos tipus de tallers i activitats per a xiquets i xiquetes. Una de les sorpreses d’aquesta edició és que es convidarà a esmorzar la tradicional “mona de Pasqua” als 120 xiquets i xiquetes que arriben primer. Quant a l’oferta gastronòmica, les ‘foodtrucks’ oferiran diferents propostes culinàries i, a més, hi haurà servei de barra. Cal destacar que el mètode de pagament per a les consumicions es realitzarà mitjançant tiquets amb el nom de “Formigues”. La regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha destacat entre les novetats que la ubicació del públic i la barra serà al camp de tir, mentre que a la zona de baix estaran els joc i tallers, ‘foodtrucks’, i estands participants; atés que el Gegant comptarà amb estands muntats per comerços locals, amb la col·laboració d’ACO. Totes les activitats, concerts i tallers seran gratuïts (a les 11 hores s’oferirà un taller de Monverd; a les 12h un taller de reciclatge a càrrec de SINMA i a les 16h, un taller de la Granja Escola Baladre).

A tot això cal sumar la possibilitat de gaudir d’un dia en la muntanya de Segària, que disposa de diferents rutes de senderisme homologades, així com d’un Alberg Municipal. La regidora d’Esports, Mar Chesa, ha anunciat que l’oferta d’activitats es completarà amb excursions guiades a la Cova Fosca; en concret, es realitzaran a les 10.30 hores i a les 16 hores i el seu objectiu serà promoure aquest paratge natural, al mateix temps que realitzar la neteja de la Cova Fosca.

Hi haurà diverses zones d’aparcament habilitades per a accedir al parc públic de Segària; no obstant això, des de l’organització s’emplaça els assistents perquè acudisquen també caminant, atés que és un passeig fins la muntanya de a penes 3 quilòmetres des del poble o mitjançant el servei d’autobús que es posarà en marxa amb eixida des de l’aparcament enfront del MasyMas, al costat de la carretera, a partir de les 10.30 hores.

En l’organització de la 2a edició del Gegant col·laboren Atòmic Studio, Fundació Baleària, Oliva Nova Beach & Golf Resort, Enerym; Personal Trainer, Acuanat, Colla Ecologista Segària, Baladre Granja Escola, Mascotetes, Monverd, Màxima Bikes, Larouch Art de Carrer, Ondarattack i SINMA Ondara. Hi haurà com a novetat una rifa de 5 premis per 5 euros un viatge a Mallorca (Baleària); una estada a Oliva Nova; un mes d’entrenament amb el preparador físic Pedro Espinosa; tres mesos en el gimnàs Enerym, i un cap de setmana en l’Alberg de Segària amb dinar inclòs).
Al II Gegant es podran adquirir diferents productes de ‘merchansing’ relacionats amb el festival (barrets, camisetes, xapes, cendrers de butxaca…).

La proposta cultural, lúdica, comercial i gastronòmica es consolida en la seua segona edició, en la qual tornarà a dinamitzar l’activitat en el Barri del Crist a la segona Pasqua

Però, per a la segona Pasqua també hi haurà un fum d’activitats. El cap de setmana de Sant Vicent, dissabte 22 i diumenge 23 d’abril, el Barri del Crist d’Ondara, serà l’escenari de la II Fira de la Paraula & la Bona Taula, organitzada per les regidories de Promoció Econòmica i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, amb la col·laboració de la Macma i d’ACO (Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara). La proposta inclou diferents iniciatives: gastronomia amb les ‘foodtrucks’, la Fira del Llibre, el Mercat d’Artesania, la Fira de Comerç Local, així com animació, concerts i el Poblat de la Igualtat. La fira de la Paraula & la Bona Taula va ser presentada pel regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro; la regidora de Cultura i d’Igualtat, Raquel Mengual, i el gerent de la Macma, Jovi Lozano.

El regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro, ha indicat que aquesta proposta dinamitzadora de l’activitat en el Barri del Crist “combinarà cultura, música, gastronomia, animació i comerç local mitjançant una iniciativa que prendrà com a emplaçament la Plaça 9 d’Octubre i carrers adjacents (José Iturbi, Menéndez Pidal, Doctor Albalat i Constitució), creant un circuit circular per al major gaudi de la fira per part del públic, i el Poblat de la Igualtat al Parc de l’Era”. José Ramiro ha destacat que serà un cap de setmana “molt atractiu per als visitants”, tant per a la gent d’Ondara com de la resta de la comarca, i ha aprofitat “per a convidar tota la ciutadania a gaudir d’aquest cap de setmana”.

La Fira de la Paraula i la Bona Taula combinarà cultura, música, gastronomia, animació i comerç local

Les ‘foodtrucks’ oferiran diverses i variades propostes gastronòmiques de qualitat al carrer (està confirmada la presència d’una desena de ‘foodtrucks’). L’obertura es produirà ambdós dies a les 11 hores. D’altra banda, el Mercat d’Artesania estarà ambientat en la primavera. I la reivindicació del producte local es veurà reflectida en la Fira de Comerç Local, que comptarà amb la presència dels estands d’ACO, que exposaran les seues diferents ofertes comercials (amb la presència de Gala’s, Carnisseria Picó, Vinalia Vinoteca, Ca Paquitina, Passicos la Merceria, Màxima Bikes i Calçats Dora).

La Fira del Llibre, organitzada amb la col·laboració de la Macma, comptarà amb l’exposició d’estands; presentacions literàries de tots els gèneres; recital de poesia, i amb la participació d’escriptores i escriptors de la Marina i del País Valencià, que signaran exemplars. Segons ha concretat el gerent de la Macma, Jovi Lozano, s’oferirà un aparador d’autors i editors emergents, amb la participació d’editorials com “Dilatando mentes” (editorial d’Ondara dedicada al gènere de ciència-ficció) o Edicions del Sud; així com d’altres editorials i distribuïdors minoritaris. A més a més, es realitzaran presentacions literàries de diferents gèneres; Josep Orihuel (poesia); Vicent Sanhermelando (narrativa juvenil); Paco Sánchez (assaig), o el Calendari dels Brillants, editat per la Macma.

S’oferirà un aparador d’autors i editors emergents, amb la participació d’editorials com “Dilatando mentes” (editorial d’Ondara dedicada al gènere de ciència-ficció) o Edicions del Sud

La programació literària comença dissabte 22 d’abril al matí i inclourà a partir de les 11 hores les presentacions del Calendari del Brillants, de Paco Sanchez; “La socialdemocracia ha muerto. ¿Qué hacemos con el neoliberalismo?”, de Vicent Sanhermelando, Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil 2016; “Pell de Seda”, de l’Editorial Dilatando Mentes i de l’Editorial Edicions del Sud (Manel Arcos). Diumenge, com ha detallat Jovi Lozano, serà un dia dedicat a la poesia amb propostes com el Recital de poesia infantil “Gallinetes de dol” d’Edicions del sud a les 11 hores i presentació del recital de poesia de Josep Orihuel “Cels de sal”. A més, gastronomia i literatura s’uniran diumenge amb la presentació del llibre de receptes tradicionals de Juan Salvador Gayà “Cocina con historia. Recuerdos de mi infancia”.

En la II Fira de la Paraula i de la Bona Taula hi haurà animació musical i propostes per a tots els públics, segons ha detallat la Regidora de Cultura, Raquel Mengual. En l’apartat musical destaca, dissabte 22 d’abril a la vesprada, l’actuació del cantautor valencià Andreu Valor (en el seu 10é aniversari de trajectòria professional) i del cantautor de Mallorca, Guillem Soldevila, a les 19:30 hores i, posteriorment, actuarà sobre les 21:15 hores el grup de pop-folk en valencià Deliri. Diumenge 23 d’abril, a les 18 hores, l’ETC (Escola de Teatre Comarcal de la Marina Alta) representarà “Jocs de Paraula”, una actuació que suposa l’estrena d’aquesta obra basada en la tradició oral per part de l’ETC. A continuació, sobre les 19 hores, hi haurà música i ball a l’aire lliure amb The Swing Machine i Lindy Hop Marina Alta. La fira inclourà música de dolçaina i tabalet, amb animacions de carrer durant tot el dia, xanques, malabars, etc.
Quant al Poblat de la Igualtat, comptarà amb varietat d’activitats coeducatives per a tota la família, adreçades a difondre la igualtat de gènere entre la ciutadania, especialment entre els xiquets. El Poblat de la Igualtat, segons ha explicat la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, s’ubicarà al Parc de l’Era en horari de 10 a 14 i de 17 a 21 hores, dissabte 22 i diumenge 23 d’abril. Així, gimcanes, contacontes, funcions de teatre, carpa de les professions i jocs cooperatius permetran treballar amb els més menuts els rols i estereotips de gènere, perquè aprenguen a relacionar-se de manera igualitària.

Comparteix

Icona de pantalla completa