Diari La Veu del País Valencià
El transport i la vivenda fan pujar els preus fins al 2,2%

Els preus han augmentat un 2,2% al País Valencià. Així ho registra l’Índex de Preus de Consum (IPC), que ha constatat el mateix increment al conjunt de l’Estat. Els productes que s’han encarit més per als valencians respecte a l’any passat són el transport (+6,6%); la vivenda i els subministraments (+5%), i les comunicacions (+1,5%).

Els únics productes que s’han abaratit respecte a fa un any són l’oci i la cultura (-0,9%), i els mobles i articles de la llar (-0,6%).

Lleugera davallada de febrer a març

En termes intermensuals, els preus han caigut un 0,1% al març al País Valencià, en comparació al febrer. Al conjunt de l’Estat no s’ha constatat cap variació. Els productes que s’han abaratit més per als valencians, entre febrer i març, són la vivenda i els suministres (-1,8%), i l’oci i la cultura (-0,5%); seguits pel transport (-0,4%), i els aliments i les begudes no alcohòliques (-0,2%).

En canvi, han augmentat els preus del vestit i el calcer (+3,5%); del parament de la llar i els hotels (+0,4%); dels cafés i els restaurants (+0,4%); dels medicaments (0,3%), i de les comunicacions (+0,1%). Les begudes alcohòliques, el tabac i l’ensenyament s’han mantingut estables al març.

Comparteix

Icona de pantalla completa