Diari La Veu del País Valencià
El Consell subvencionarà la contractació de joves als ajuntaments

El Consell ha presentat aquest dimecres el pla Avalem Joves +, que subvenciona la contractació de joves d’entre 16 i 29 anys en ajuntaments, diputacions i mancomunitats. El projecte, finançat pel Fons de Garantia Juvenil, preveu contractacions a jornada completa amb una durada mínima de sis mesos i un màxim de dotze mesos. La Generalitat calcula que se’n podrien beneficiar entre 2.000 i 2.500 joves.

El pressupost destinat a aquest programa és de 26,6 milions d’euros, si bé es podria ampliar fins a 50 milions d’euros si hi haguera més possibles beneficiaris interessats a participar-hi. La finalitat principal, segons ha explicat el conseller d’Economia, Rafa Climent, és “facilitar que els joves puguen adquirir experiència” i afavorir la modernització de les administracions locals.

La distribució per ajuntaments es farà en funció de la taxa d’atur juvenil de cada municipi, si bé cada consistori integrarà almenys un treballador jove. Per a poder rebre el finançament els ajuntaments hauran d’acreditar la contractació abans del 31 d’agost. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha emmarcat aquest pla en l’objectiu del govern valencià de garantir el dret al treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa