Diari La Veu del País Valencià
Tours virtuals dels monuments de Villena

La regidora de Turisme, Mercès Menor, ha presentat aquest matí els tours virtuals dels principals monuments de la ciutat que l’empresa Telémaco ha desenvolupat a través de Google Street View.

Des de la regidoria de Turisme s’ha engegat un nou sistema de visites virtuals als principals monuments de la ciutat. “Un viatge virtual mai substitueix una visita però fa voler saber més sobre el lloc, que pique la curiositat i vulgues venir a visitar-ho”, ha assenyalat l’edil.

Els tours virtuals han estat creats per l’empresa Telémaco aprofitant la tecnologia de Google Street View, present en 140 països de tot el món. “Aquests tours virtuals són importants perquè el viatge no comença en arribar a Villena sinò que els visitants vénen amb informació prèvia de la nostra ciutat que fa que la destinació siga apetitosa”, ha subratllat Menor.

Fins avui s’han realitzat tres tours virtuals a l’Església de Santiago, el Castell de la Talaia i el Palau Municipal de l’Ajuntament que inclou el Museu Arqueològic José María Soler. S’uneixen al tour virtual que va realitzar el Teatre Chapí, el qual va ser pioner en aquest sentit i es deixa la porta oberta a futures produccions “és un punt i seguit i seguirem amb aquesta proposta”.

La regidora de Turisme ha destacat aquesta eina “com a atractiu turístic per a la ciutat” i com a eina que millora l’accessibilitat i acosta cada racó i detall dels principals monuments de Villena a totes aquelles persones que per diferents motius no poden tenir accés als mateixos.

Aquests tours virtuals han estat desenvolupats per a tota classe de dispositius mòbils i són compatibles amb les ulleres de realitat virtual. “Ens permet visitar monuments en qualsevol lloc i a qualsevol hora”, ha indicat el seu desenvolupador, Carlos Pérez.

Per la seua banda, el tècnic de turisme, Samuel Martínez ha destacat que “en aquests tours virtuals es pot accedir a dependències que normalment no es visiten durant les visites guiades” en al·lusió a l’aljub del Castell, la Sagristia de l’església de Santiago o el Saló de Plens de l’Ajuntament.

Des de la regidoria de Turisme es convida la gent al fet que visite Villena durant aquestes vacances i a la ciutadania villenense que la convida a conèixer aquests tours virtuals dels monuments patrimonials de la seua ciutat.

Enllaç Tours Virtuals:

http://www.turismovillena.com/conoce-la-ciudad/tour-virtual-villena

Enllaç horaris visites turístiques Setmana Santa:

http://www.turismovillena.com/noticia.asp?idnoticia=161266

Comparteix

Icona de pantalla completa