Sueca Sona clausura la seua XVI edició

/ Sueca
13 abril 2017 01:00h

Este diumenge s’ha posat punt i final a la XVI edició del Sueca Sona que ha omplit els carrers de Sueca de música i bon ambient durant quatre intensos dies. Esta iniciativa, que ve celebrant-se durant més de 15 anys de manera ininterrompuda, pretén donar cabuda, any rere any, a cantants i grups locals per donar a conèixer el talent i el seu treball als veïns de la ciutat i a tots aquells que s'acosten a Sueca en estos dies.

Xavier Masó, regidor de Joventut, ha assegurat que està edició ha confirmat l’èxit de les propostes a l’exterior “és un dels atractius del Sueca Sona, no has d’anar a buscar l’actuació, la música envaeix també els carrers i altres espais emblemàtics de Sueca”.

Des del Consell de la Joventut han valorat molt positivament la participació de grups novells, que s’han estrenat junt amb altres fidels a la mostra que ja havien actuat en anteriors edicions. Tal i com han assegurat, les propostes celebrades en l’entorn urbà cap al mig dia i en cap de setmana han sigut les que millor acollida han tingut, amb un públic nombrós. També han mostrat el seu agraïment a la Regidoria de Joventut “per seguir confiant en aquest projecte que va creixent any rere any” i el col·lectiu ha volgut agrair les facilitats tècniques del consistori suecà i també als organitzadors de l’EspigaRock “per haver encetat la col·laboració amb el Consell a través d’este certamen que de segur que descobreix molts i nous talents”, han apuntat membres del Consell de la Joventut de Sueca.

La gran novetat d’esta edició ha esta el I Concurs EspigaRock, atès que la final es va realitzar emmarcada en el Sueca Sona. Dels quatre finalistes, el grup xativí Barbaritats, va ser qui es va alçar amb el primer premi. Barbaritats actuarà al ja consolidat festival EspigaRock, que se celebrarà en les festes majors de la localitat el pròxim mes de setembre. El certamen naix amb l’objectiu de fomentar la creativitat musical i la composició de música original i en valencià. El grup Barbaritats va ser elegit per la seua adequació als requisits que exigia el jurat com ara la posada en escena, l’adequació al festival i la qualitat del directe. Entre altres novetats el Sueca Sona ampliat en esta edició l’espectre musical del festival. Així, per primera vegada, la música electrònica també ha tingut presència al Sueca Sona, atès que compta amb un gran nombre de seguidors i dj’s joves a la localitat.

next