Diari La Veu del País Valencià
Puig advoca per un “diàleg” entre Catalunya i la resta d’Espanya

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous que cal “obrir un gran diàleg que acabe recomponent Espanya”. El cap de Consell s’ha referit així a l’interés mostrat pels Estats Units d’Amèrica (EUA) per una Espanya “forta i unida”. En opinió del líder valencià, aquest és un tema que cal tractar internament. “Els Estats Units no resoldran aquesta qüestió”, ha subrallat Puig. “És un assumpte –ha afegit– que han de resoldre els ciutadans de tota Espanya de les diferents nacionalitats i regions. La meua aposta és un diàleg més intens entre Catalunya i la resta d’Espanya”.

En aquest sentit, el cap del Consell ha emfasitzat la relació “especial” entre el País Valencià i Catalunya. “Som qui més li comprem i venem. Hi ha afecte, entitats culturals i moltes coses que ens uneixen”, ha expressat

Puig: “És un bon moment per a establir una nova aliança, una nova Espanya basada fonamentalment en el respecte de les singularitats i la igualtat dels ciutadans”

Així, ha defensat la necessitat de dialogar des de la visió que hi ha dos elements que s’han de consolidar: la igualtat entre els ciutadans i la singularitat de territoris. “És evident que després de quasi 40 anys de Constitució és un bon moment per a establir una nova aliança, una nova Espanya basada fonamentalment en el respecte de les singularitats i la igualtat dels ciutadans”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa