El Palau de la Música distingirà la Banda Municipal i l'exalcalde Pérez Casado

L'auditori acollirà un concert extraordinari el 25 d'abril per a celebrar el seu 30é aniversari
/ València
18 abril 2017 01:00h

El Palau de la Música de València distingirà la Banda Municipal i l'exalcalde de la ciutat, Ricard Pérez Casado, amb motiu del 30 aniversari de l’auditori valencià. La cerimònia protocol·lària se celebrarà el proper 25 d’abril, en el transcurs del concert extraordinari de la mateixa banda, en el qual s’interpretarà un sentit programa commemoratiu.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha manifestat que amb aquestes altes distincions “hem volgut, en una data tan important –el Palau compleix el seu 30 aniversari–, reconéixer i agrair, per una banda, l’excel·lència musical, així com l'especial vinculació humana i artística al Palau des dels inicis de la volguda i centenària Banda Municipal” i, per l'altra, la “dedicació i gestió per a impulsar la construcció de l’edifici i situar-lo dins dels circuits musicals internacionals de qui fou alcalde de València, Ricard Pérez Casado”.

La Banda Municipal rebrà una escultura creada per encàrrec i per a l’ocasió del reconegut escultor ceramista valencià Enric Mestre, acadèmic de la Real Acadèmia de Bellas Artes de San Carlos de València i guanyador de diferents guardons nacionals i internacionals.

La Banda Municipal va ser fundada el 1903. Celebra anualment al Palau nombroses actuacions, d'entre les quals destaquen els concerts celebrats els diumenges a la Sala Iturbi, el del 9 d'Octubre, el Concert de Nadal, la celebració del juny als jardins del llit del riu Túria, les exaltacions de les Falleres Majors de València, la participació en el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” i, enguany, el festival Ensems.

Per la seua banda, Ricard Pérez Casado rebrà una placa commemorativa per la seua contribució com a alcalde de València per a construir el Palau, dins del Pla Nacional d'Auditoris que pretenia dotar el conjunt d’Espanya de 13 sales de concerts i que tenien com a objectiu fomentar la música clàssica. A més, va suposar l'ampliació i millora de l'Orquestra de València, creada l'any 1943, i va ser decisiu perquè hàgen eixit noves generacions de músics valencians de totes les especialitats, alguns dels quals triomfen a Espanya i a l'estranger.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next