L'advocat Daniel Sanjuan i el Tractat de Roma, premis Guillem Agulló i Francesc de Vinatea de les Corts

Els actes commemoratius arrancaran el diumenge 23 amb una “cantà” pel centre de València i clouran el 29 d'abril amb un concert a la plaça de bous de València
/ València
20 abril 2017 01:00h
El president de les Corts, Enric Morera (tercer per la dreta) amb la família de Guillem Agulló (a la seva esquerra, la mare, el pare i la germana) i activistes en favor de la lluita contra els delictes d’odi.

El Parlament valencià celebrarà enguany el 25 d’abril, dia de les Corts Valencianes, amb un complet programa d’actes commemoratius. Entre ells destaca el lliurament del Premi Guillem Agulló a l’advocat de CEAR Daniel Sanjuán, mort en gener de 2016 i defensor dels drets humans i del tancament del centres d’internament d’estrangers –CIEs–. Però també el guardó Francesc de Vinatea, que ha sigut concedit al Tractat de Roma per commemorar la fundació de la Unió Europea. Aquest darrer guardó el recollirà el president de la Conferència d'Assemblees Legislatives Regionals d'Europa (CALRE) i també president del Parlament d'Andalusia, Juan Pablo Durán. Cal recordar que els actes institucionals de lliurament d’ambdós guardons tindran lloc a les 12 hores del dimarts 25 d’abril a les Corts.

Tot seguit, a les 13 hores, està prevista la descoberta del quadre Els Agermanats, de Josep Benlliure. Les visites a l’exposició d’aquest quadre, propietat de la Reial Societat Econòmica d‘Amics del País Valencià, es podran realitzar el mateix 25 d’abril de 16 a 20h, els dies 26, 27 i 28 amb horari de 10 a 14h i de 16 a 20h i el 29 d’abril de 10 a 14 hores.

Imatge del quadre Els Agermanats, de Josep Benlliure

Prèviament, aquest pròxim diumenge dia 23 d’abril, a les 18 hores, hi ha programada una “cantà” pel centre de la ciutat de València que eixirà des de les Corts i compta amb la col·laboració de l’Associació d’Estudis del Cant Valencià.

Els actes commemoratius de les llibertats perdudes del poble valencià en la derrota de la Batalla d’Almansa es prolongaran fins a dissabte 29 d’abril, quan tindrà lloc una desfilada de bandes de música que s’iniciarà a les 19:30 hores des de la plaça de l’Ajuntament fins a la plaça de bous on, a partir de les 20:15 hores tindrà lloc un concert a càrrec de les associacions musicals de Bunyol, Cullera i Llíria, que comptaran amb la col·laboració de la Diputació de València.

 

next