Diari La Veu del País Valencià
Sanitat creu que la fase més crítica de la grip ha passat
Europa Press / València

Sobre aquest tema, diu que en estar ja a la setmana cinquena, “entenem, per l’històric, que ha d’estar ja començant a decaure la taxa de contagi en la població general”. Per açò, ha explicat que “si acompanya el clima” la fase més crítica haurà acabat.

Llombart ha assenyalat que el mateix Hospital General de Castelló els ha confirmat que “no hi ha cap mort” de 33 anys ni d’eixa franja d’edat per grip aquest cap de setmana. Respecte al cas del menor de 17 anys mort a l’Hospital de Dénia, ha comentat que segueixen a l’espera dels resultats dels cultius per a determinar l’origen de la infecció respiratòria que va acabar amb la seua vida.

En qualsevol cas, ha apuntat que “tots els anys hi ha defuncions” per grip i que “enguany no serà una excepció”. De fet, ha aclarit que enguany “sí que és cert que hi ha hagut més grip derivada del virus del cep A respecte al B, el comú, la qual cosa ha pogut ocasionar que el nombre de casos greus siga superior al d’altres anys”.

No obstant açò, ha explicat que els més afectats són persones que pertanyen a grups de risc, és a dir, persones immunodeprimides, majors o amb pluripatologies precedents. “Ací és on estem tenint els problemes com tots els anys”, ha comentat.

Respecte a les mesures de prevenció, ha explicat que “ja no sembla que tinga sentit vacunar-se” atès que estem al final de la campanya, però que cal continuar amb un llavat continu de mans, ús de mocadors d’un sol ús, hàbits saludables de vida i la pràctica d’exercici físic. Llombart ha aclarit que l’aïllament dels malalts als hospitals s’aconsella en qualsevol infecció respiratòria que tinga un origen víric.

Comparteix

Icona de pantalla completa