Diari La Veu del País Valencià
El TSJ rebutja suspendre cautelarment les normes de reversió de La Ribera

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat la petició de Ribera Salud, concessionària de l’hospital d’Alzira, de suspendre per via d’urgència les normes de reversió del centre a la sanitat pública. L’alt tribunal considera que no existeixen “circumstàncies d’especial urgència”, segons ha decidit en un aute la secció cinquena de la sala del contenciós-administratiu.

El TSJCV no creu que hi haja danys irreversibles que justifiquen suspendre de manera cautelar les normes aprovades per la Conselleria de Sanitat per a la reversió de l’hospital. Ribera Salud va al·legar “gravíssims i imminents danys” per a reclamar que la decisió de Sanitat se suspenguera en un termini màxim de dos dies, sense escoltar l’Advocacia de la Generalitat.

L’alt tribunal argumenta que la suspensió cautelar “cal reservar-la per als casos en què la urgència es derive de la naturalesa de l’acte, de la irreversibilitat de la situació i de la urgència implícita en totes aquestes característiques, circumstàncies que no s’aprecien en el present cas”. Ara el TSJCV tramitarà, per la via ordinària, la petició de Ribera Salut, que pot interposar un recurs durant cinc dies.

Ribera Salud al·lega que les normes “paral·litzen” la gestió

La concessionària de l’Hospital de la Ribera, Ribera Salud, va rebre el 27 de març les normes de reversió decidides per la Conselleria de Sanitat, com ara el lliurament abans de l’1 de maig de documentació sobre l’estructura organitzativa i els recursos humans i econòmics del centre hospitalari. L’empresa va presentar el recurs amb l’argument que “no s’ajusten a la legalitat” i que poden “paral·litzar la gestió” de l’àrea de salut.

La concessió de l’hospital a Ribera Salud acaba el 31 de març del 2018 i Sanitat ha manifestat la voluntat de no renovar el contracte, en la línia de desmuntar l’anomenat model Alzira de gestió privada de la sanitat pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa