Ricardo Sixto (EUPV): “El PP ataca la normalització del valencià”

EUPV pregunta al Govern pel tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià
27 gener 2014 01:00h
Redactaveu / Madrid.

El diputat d’EUPV-Els Verds Ricardo Sixto, ha registrat vàries preguntes escrites adreçades al Govern de Mariano Rajoy sobre el tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià. “És molt revelador que la denúncia inicial vinga de la Generalitat i d’un grupuscle d’extrema dreta que no és el PP”, ha declarat Sixto qui considera que “Alberto Fabra està atacant la normalització de la nostra llengua”. El grup parlamentari d’esquerres en el Congrés dels Diputats pregunta al Govern si amb el tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià tracta de limitar la llibertat d’expressió i de premsa dels mitjans autonòmics.

Per a Sixto, la censura a mitjans de comunicació és un “fenomen únic a la Unió Europea propi de Governs autoritaris que és en el que s’està convertint l’executiu autonòmic de Fabra”.

“El tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià suposa un nou atac del PP contra la llibertat d’expressió, contra els mitjans de comunicació públics i contra la nostra llengua, que se suma al tancament de RTVV per deixar-nos amb un panorama audiovisual propi del franquisme: íntegrament en castellà. Des d’Esquerra Unida denunciem la deriva autoritària dels governs de Fabra i de Mariano Rajoy, i en aquest cas la seua connivència amb grupuscles d’extrema dreta que fan de l’anticatalanisme la seua bandera. Volem Catalunya Ràdio al País Valencià, com volem també TV3 i per descomptat, recuperarem la RTVV que el PP ens ha furtat”, conclou el parlamentari d’EUPV-Els Verds en el Congrés dels Diputats.

next