Diari La Veu del País Valencià
Frames Percussion debuta a l’Ensems amb el minimalisme més enllà de Glass i Reich

Frames Percussion debuta al Festival Internacional de Música Contemporània ENSEMS 2017 aquest dimecres, 19 d’abril, a la Sala Rodrigo del Palau de la Música (20h). Amb aquest concert, Ensems acosta al seu públic un dels grups amb més projecció del panorama estatal i internacional, en una clara aposta per les noves tendències interpretatives de qualitat.

Els components, Ferran Carceller Amorós, Rubén Martínez Orio, Feliu Ribera Riera i Miquel Vich Vila, són professors de percussió o intèrprets en formació que col·laboren activament amb altres conjunts de música contemporània ja consolidats com Crossing Lines, Bcn216 o Ictus ensemble. A més, Frames Percussion esdevé un potent generador de la programació de música actual barcelonina. Ha impulsat la creació del nou cicle de concerts OUT.SIDE, amb el qual col·labora amb regularitat i ha aconseguit una programació estable a Barcelona, on desenvolupa els seus nous projectes.

L’impacte de la seua presentació en la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona ha portat el grup català Frames Percussion a realitzar una incessant activitat entorn del repertori postminimalista de forma quasi permanent. Gràcies a això, ha rebut les millors crítiques i ha realitzat concerts i classes magistrals per tot el territori català.

El programa que presenten en la 39a edició del festival és fruit d’aquest procés d’investigació entorn del postminimalisme americà. Presenten dues obres de referència. D’una banda, el clàssic The so-called laws of Nature (2002), de David Lang, que qüestiona en tres moviments intensos l’existència de processos més enllà de les estructures codificades per la ciència i la raó. D’altra banda, amb la proposta de base tecnològica Observations (2008), del compositor i artista sonor Tristan Perich, plantegen els límits del so electrònic a través de l’experimentació amb sons acústics. Sens dubte, una reveladora experiència sensorial.

Comparteix

Icona de pantalla completa