Diari La Veu del País Valencià
Investiguen els funcionaris de Presidència
RedactaVeu / València

El portaveu del grup socialista en Les Corts, Antonio Torres, ha anunciat hui que el seu grup ha sol·licitat la compareixença “immediata” del vicepresident del Consell, José Ciscar, perquè explique “per què estan investigant els funcionaris de presidència de la Generalitat”. Així s’ha manifestat després de les informacions que apunten al fet que s’han encarregat interrogatoris per a destapar la persona que realitza filtracions sobre documents de Presidència. No obstant açò, el dirigent socialista ha recordat al Govern valencià i al president de la Generalitat que “els funcionaris no estan per a servir els seus interessos particulars” sinó que “si observen irregularitats en un cas determinat han de ser els primers a presentar una denúncia davant la Fiscalia”.

En aquest sentit, els socialistes també exigeixen al vicepresident que comparega per a “informar de totes les despeses de la caixa fixa” una petició que des del PSPV en Les Corts han sol·licitat en reiterades ocasions per a comprovar, a través dels expedients, la justificació de determinades factures que s’han fet en presidència. No obstant açò, el Consell no ha lliurat aquesta documentació al grup socialista i, davant açò, Torres ha advertit que “si es nega aquesta informació és perquè aquestes despeses no tenen res a veure amb el públic sinó que s’estan realitzant per a qüestions privades”. Per açò, el portaveu socialista ha destacat que “l’obligació de Ciscar és informar, tant l’oposició com els ciutadans, de la gestió de tots els recursos públics”.

El que no s’hauria de produir és la despesa en vi o ‘cocido’ ”

D’aquesta manera, Torres ha reiterat que “el fet que algunes de les factures que s’estan realitzant des de Presidència isquen a la llum pública no pot ser motiu suficient perquè el Govern valencià pose una comissària política amb l’objectiu de descobrir qui és la persona que està realitzant les filtracions”. És més, en la seua opinió, “el que no s’hauria de produir mai és la despesa que s’està realitzant en Presidència en whisky, botelles de vi, ous kinder, ‘cocidos’…”. Per a Torres, “és lamentable i de vergonya que es realitzen aquestes despeses en un moment en què els ciutadans estan passant situacions de necessitat”.

Així, ha insistit que “el que hauria de preocupar Fabra són els més de 700.000 aturats que registra la Comunitat Valenciana i no dedicar-se a perdre el temps a cercar a una persona que, segons ells, està realitzant filtracions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa