Diari La Veu del País Valencià
Riba-roja s’adhereix als municipis de La Immediata, la línia defensiva republicana
El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria (el Camp de Túria) ha aprovat la seua adhesió a l’associació de municipis dedicats a la protecció i difusió de la línia defensiva republicana de La Immediata, que durant la Guerra Civil es va construir entre el Puig i els Carassols amb l’objectiu d’afrontar els envits del bàndol nacional.
L’adhesió oficial de la localitat és el pas previ a l’inici dels tràmits per a la creació definitiva de l’associació i del corresponent reglament que regularà el seu funcionament. La iniciativa municipal de l’equip de govern –format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida– va comptar amb el suport de Riba-roja Pot i Ciutadans i amb el vot en contra del Partit Popular.
L’objectiu del consistori passa per recuperar els 8 quilòmetres del traçat de la línia defensiva situats en el terme municipal de Riba-roja de Túria després de la voluntat expressada per les localitats integrants de l’associació –Rafelbunyol, Vilamarxant, Sant Antoni de Benaixeve, el Puig, Nàquera, Bétera, Montcada i Paterna– de protegir el patrimoni bèl·lic existent de la Guerra Civil.

Integrants de l’associació: Rafelbunyol, Vilamarxant, Sant Antoni de Benaixeve, el Puig, Nàquera, Bétera, Montcada i Paterna

La línia La Immediata està formada per un traçat de 26 quilòmetres de distància i es troba entre els municipis del Puig i els Carassols a Riba-roja de Túria. Es va construir l’any 1938 per a formar una línia de rereguarda de les tropes republicanes per a salvaguardar la ciutat de València del bàndol franquista. Finalment, no va entrar en funcionament.

La unió dels municipis pretén “unificar i posar en comú les diferents iniciatives i programes que els respectius ajuntaments que la formen posaran en funcionament pròximament per a conservar, restaurar i difondre les restes bèl·liques que perduren a dia de hui”. Entre ells destaquen les trinxeres, els búnquers, els túnels, els nius de metralladores i les plataformes existents per tot el traçat.

Comparteix

Icona de pantalla completa