Gandia, elegida Capital Cultural Valenciana

La ciutat de la Safor ostentarà el títol durant l'any 2018
/ Gandia
19 abril 2017 01:00h

Xàtiva, Llíria, Sagunt i Gandia eren les quatre poblacions que optaven al títol de Capital Cultural Valenciana de 2018, segons avançava aquest dimarts Ràdio Gandia. De les quatre candidates, finalment, la ciutat de la Safor ha estat l'elegida per a ostentar la capitalitat, mentre que Sagunt (el Camp de Morvedre) ha quedat com a finalista.

Aquesta és la primera vegada que el País Valencià compta amb aquesta distinció, recollida en el Pla Estratègic Cultural Fes Cultura, desenvolupat per la la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports. Per a optar a la distinció, calia demostrar una clara aposta del municipi per la cultura.

Aquesta capitalitat servirà per a potenciar turísticament i culturalment la ciutat de Gandia. De la mateixa manera, la ciutat elegida acollirà uns esdeveniments concrets, ja que com a mínim sera la seu d'una exposició, una proposta escènica i un congrés o trobada organitzada per la Generalitat, segons consta en la convocatòria.

El projecte presentat per Gandia ha sigut elaborat per l'equip tècnic del departament de Cultura que dirigeix el regidor Joan Muñoz. En ell es fa especial incidència en el potencial cultural de la ciutat com a bressol dels clàssics de la literatura valenciana i de la família Borja, amb exposicions, congressos i cicles de conferències. Així mateix, la proposta de la capital de la Safor inclou un apartat d'accions vinculades a la difusió del patrimoni cultural local, com el Tio de la Porra, la Visitatio Sepulchri o les Falles, juntament amb iniciatives relacionades amb els nous llenguatges creatius en matèria cultural, segons fonts municipals.

 

next