Diari La Veu del País Valencià
Fabiola Meco i Antonio Estañ se sumen a la pugna per liderar Podem

El Vistalegre valencià ja té dos candidats oficials. Fabiola Meco (Més Morat, Més Podem) i Antonio Estañ (Aprofundir el Canvi) han anunciat aquest dimecres que presenten candidatura per a la secretaria general de Podem. Meco i Estañ se sumen a una pugna a què també es va presentar Pilar Lima (Obrint Podem).

Estañ, que ha fet pública la seua candidatura en una roda de premsa a l’Sporting Club Russafa, ha fet autocrítica sobre la relació de Podem amb el Consell. “Podem no tenia una marca clara en el Pacte del Botànic i no hem sigut tan eficients com deuríem vigilant els acords”, ha assegurat el diputat. Al seu parer, “amb les limitacions actuals del Consell” la formació morada és “més útil des de fora” del govern.

A nivell organitzatiu, el candidat d’Aprofundir el Canvi ha proposat una portavocia coral tant de territoris com de persones. En aquest sentit, ha defensat la creació d’un consell territorial al consell ciutadà de la formació on estiguen representades totes les comarques valencianes.

Meco proposa un partit que “no siga una sucursal de Madrid”

Per la seua banda, Meco, que ha convocat els mitjans a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, ha apostat per un partit que puga decidir “lliurement en el seu territori les aliances polítiques” i que “no siga una sucursal de Madrid”. La diputada ha reivindicat “un Podem autònom davant del centralisme de Madrid”.

Meco és propera al secretari general de la formació morada, Antonio Montiel, que va anunciar la seua renúncia a la reelecció, si bé ha destacat que a la seua candidatura “ningú no li mou els fils”. Quant al Pacte del Botànic, la candidata de Més Morat, Més Podem ha precisat que s’han produït “encerts i errades” que cal “corregir” perquè l’acord “no és un xec en blanc”.

Comparteix

Icona de pantalla completa