Diari La Veu del País Valencià
Els valencians compren cada vegada més cases (usades)

Els valencians tornen a comprar i vendre cases. Entre gener i febrer es van registrar, al territori valencià, 10.674 compravendes de vivenda, un 10,5% més que el mateix període de l’any anterior, segons les últimes dades disponibles de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Aquest nombre de transaccions és el més alt a l’inici de l’any des del 2011, quan els incentius fiscals afavoriren una recuperació tímida del sector que no va quallar. Les dades d’enguany queden lluny dels registres dels anys de la bombolla immobiliària, com ara les 22.286 compravendes del 2007, però mostren la progressiva reactivació del sector al caliu del creixement econòmic.

Amb tot, la recuperació de les compravendes s’explica sobretot pel repunt de la segona mà. Entre els mesos de gener i febrer d’enguany es registraren 9.066 compravendes d’immobles de segona mà i només 1.586 transaccions de vivendes noves. Si el 2007, any àlgid de la bombolla, l’obra nova tenia una quota de mercat del 34%, deu anys després s’ha reduït fins a un esquifit 14%.

Alacant: el volum de transaccions més elevat des del 2008

Per demarcacions, la d’Alacant lidera la compravenda de vivenda, amb 5.222 transaccions entre els mesos de gener i febrer d’enguany, el volum més elevat des del 2008. Li segueix la demarcació de València, on es van registrar 4.132 compravendes, la millor dada des del 2011.

A la demarcació de Castelló, les compravendes segueixen una dinàmica pròpia. Després de l’esclat de la bombolla es van reduir les transaccions, fins que el 2010 van tocar terra. El 2011 es va produir un xicotet repunt, com a Alacant i València, i des d’aquell any es van encadenar descensos, amb una treva el 2014. Enguany s’han registrat 1.020 compravendes.

Comparteix

Icona de pantalla completa