Diari La Veu del País Valencià
El director Álvaro Albiach debuta a les Arts amb El sombrero de tres picos

El director valencià Álvaro Albiach farà realitat una mena de “somni”, com així ho ha qualificat el mestre de Llíria, en debutar el proper 21 d’abril a la Sala principal del Palau de les Arts. L’actual titular de l’Orquestra d’Extremadura dirigirà la formació resident i, juntament amb el Ballet Nacional d’Espanya (BNE), presentarà l’homenatge al ballarí Antonio Ruíz Soler amb l’obra de Manuel de Falla El sombrero de tres picos.

El Palau de les Arts manté en la seua programació un lloc per a la dansa i, en aquesta ocasió, l’espectacle sobre l’obra de Manuel de Falla recupera cinc de les coreagrafies originals creades per ‘Antonio el ballarí’, ha explicat Antonio Najarro, director del BNE. A més a més, també s’ha fet èmfasi en el fet de recuperar els vestits i decorats, ha explicat Najarro, un fet que ha sigut possible gràcies a la col·laboració desinteressada de diferents artistes vinculats a la seua carrera.

Per la seua banda, l’intendent-director artístic de les Arts, Davide Livermore, ha valorat l’excel·lent acollida de la proposta, ja que “a penes queden entrades”, i ha aprofitat per a destacar els solistes que participen, com ara la mezzosoprano valenciana Sandra Ferrández, el violinista Albert Skuratov i el pianista Cori Lechner.

El Ballet Nacional d’Espanya va debutar al Palau de les Arts el 2012 amb els espectacle Ángeles caídos i Suite Sevilla, i el director valencià va dirigir el 2014 l’Orquestra de les Arts a l’Auditori de Castelló de la Plana. Aquesta serà la primera vegada que el mestre de Llíria dirigeix a les Arts, a més a més, a la Sala principal i amb una partitura, El sombrero de tres picos, que va sonar per primera vegada l’any 2005 durant els concerts inaugurals del coliseu, amb direcció del llavors titular Lorin Maazel. D’aquesta manera, Albiach s’uneix al llistat de valencians que han dirigit a la Sala Principal: Jordi Bernàcer, Enrique García Asensio, Gustavo Gimeno, José Ramón Martín, Cristóbal Soler i Ramón Tebar, qui, a més, és el principal director convidat.

Comparteix

Icona de pantalla completa